03.10. Győrben mutatkozik be az Aranypor

03.10. Győrben mutatkozik be az Aranypor

Az Aranypor térségi irodalmi periodika bemutatkozó délutánjára kerül sor március 10-én (szombaton) 15.30-tól  órától a győri Arany János Művelődési Ház galériájában (Szárnyaskerék épülete).

A programban a folyóiratot a szerzők és a szerkesztők mutatják be. A délután házigazdája a lap főszerkesztője: Szerkeres Mária.

A folyóiratról: a Kisalföld szűkebb és tágabb, nagytérségi környezetének (Csallóköz, Fertő-tó vidéke) szerzői által képviselt versek, novellák, valamint egyéb írásművek sorain keresztül egyszerre jelenik meg ennek a varázslatos szépségű vidéknek az életérzése és az egyéni lelkek őszintesége. Az önerőből, valamint erkölcsi és anyagi támogatásokból fenntartott kiadvány célja mindazon szerzők felkutatása és bemutatása, akik ezen a tájegységen élnek, különös tekintettel azokra, akiknek nincsen lehetőségük a publikálásra, vagy egy költséges magánkiadásra. Az Aranypor szerkesztői rendkívül fontosnak tartják az irodalom ápolását, mely nemcsak az egyik elengedhetetlen záloga a nemzet fennmaradásának és megújulásának, de az igazi emberség megőrzésének is. A folyóirat az – irodalmi értékeken túlmenően – szólni szándékozik a közösség életéről, múltjáról, a szeretett táj szépségeiről; közkinccsé téve azt minden érdeklődő és befogadó számára.

 

Az Aranypor korábbi számai innen letölthetők.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×