03.24. Moldvai táncház

03.24. Moldvai táncház

A Cserefa zenekar tart tánctanítással egybekötött moldvai táncházat március 24-én, szombaton 20 órától a Pajtában (Győr, Vágóhíd u. 2.).

"Zenekarunk 2000 nyarán alakult Győrben. Az ezt követő útkereséssel gyakran együtt járó személycserék után a jelenlegi felállásban 2008 januárja óta zenélünk együtt.

Különböző zenei műhelyekben, táborokban, zenekarokban ismertük és szerettük meg a moldvai énekes és zenei hagyományokat. Azóta jó néhányszor az eredeti helyszínen is megtapasztaltuk ennek a népi kultúrának az ott élő emberek életében betöltött szerepét.

Legfőbb törekvésünk, hogy ebből a sajátos világból közvetítsünk, s mivel pótolhatatlan értéknek gondoljuk, szerény eszközeinkkel újratanítsunk valamit.

Tanulmányaink során mindig színeket, ötleteket és nem kész megoldásokat vettünk át tanítóinktól, mestereinktől. Így az autentikus kereteket saját gondolatainkkal kibővítve játsszuk a moldvai csángók zenéjét.

A zenekar megalakulása óta folyton keresi saját hangját. Előadásainknak az eredetiség tisztelete mellett a moldvai zene sajátos értelmezése ad magával ragadó, egyedi ízt."

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×