05.18. Vásárolj hulladék nélkül!

05.18. Vásárolj hulladék nélkül!

Vásárolj hulladék nélkül - flashmobot szervez a Zölden Győrben május 18-án 10 órától a győri piac sátorban.

"Mostanában divatos ez a kifejezés, de mit is jelent ez. Biztosan tudjátok páran, de az is lehet, hogy van, aki most hall erről először. Akik így próbálnak vásárolni arra törekednek, hogy a háztartásukban minél kevesebb hulladék keletkezzen. És ha a háztartásban kevesebb a hulladék, akkor a kukában, az utcákon és a szeméttelepen is.

Világméreteket öltött az a probléma, amit a túl nagy mennyiségű, sok esetben műanyag csomagoló anyagok jelentenek. Erre a problémára reakció a hulladék nélküli vásárlás. Nem újkeletű a dolog, hiszen régen is így vásároltak, persze nem a fentebbi okok miatt.

Ha úgy érzed Neked is fontos, hogy a szemét és a műanyag mérhetetlen mennyisége visszaszoruljon, gyere el a Hulladék Nélküli Vásárlás flashmobra!

Láthatjátok, hogy ez egy ORSZÁGOS flashmob, így ebben az egy órában az ország több pontján; legalább 15 városban vásárolunk majd így!

GYÜLEKEZŐ: 9.30h-tól van, maga a csomagolás nélküli vásárlás 10h-kor indul, mely egyénileg folyik. 10h-kor tervezünk egy induló közös fotózást. A Villámcsődület 2. felvonása egy második nagy közös fotó elkészítése lenne, 10.50h-kor, a reggeli találkozó helyszínén.

HELYSZÍN: Győr - Vásárcsarnok (ideiglenes nagy pavilon)

TALÁLKOZÁSI PONT: Győr, Bartók Béla út és Szigethy Attila út sarka - a csiga alakú nagy kőszobrok és az OTP Bank közötti padoknál.

 

Mit kell tenned?

Gyere el a megbeszélt időpontra és helyre.

Árasszuk el egyszerre, együtt a piacot, és vásároljunk csomagolás nélkül.

Azért hogy igazán felhívjuk magunkra a figyelmet, kérünk minden résztvevőt, hogy ZÖLD színű felsőben (pl. póló) érkezzen!

Hozd el a kedvenc zsákjaidat, dobozaidat, kosaradat, textil szatyraidat, vagy akár a banyatankodat is, és NE KÉRJ ZACSKÓT a vásárláskor.

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×