A Giro d'Italia következő rajt Magyarországon lesz

A Giro d'Italia következő rajt Magyarországon lesz

Mire a most zajló Giro d'Italia véget ér, elég sokan tudni fogják, hogy a következő évben Magyarországra kell jönniük, ha a nagy rajtot (Grande Partenza) végig akarják követni - jelentette ki Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, aki egy kisebb csapattal tapasztalatszerző túrán járt Olaszországban.

"Azért mentünk, hogy megnézzük, mit kell megugrani, milyen feladataink lesznek a következő évben. Megnéztük a csapatbemutatót és az első három napot, tehát azt az időintervallumot, amelyet a következő évben itt Magyarországon megtapasztalhatnak majd a nézők" - utalt arra pénteken az M1 aktuális csatornán, hogy jövőre az olasz kerékpáros körverseny első három szakaszán Magyarországon teker majd a mezőny. Elmondta, hogy VIP-vendégek voltak, mindent megmutattak nekik.

"Nagyon korrekt az olasz féllel a kapcsolat, elég kemény tárgyalásokon vagyunk túl" - mesélte, majd elárulta, hogy egy kicsit sikerült faragni az árból, sok mindenbe belementek az olaszok, ezért lehet például most a Girót az M4 Sporton közvetíteni. Hozzátette: sikerült elérni azt is, hogy a kampánykaravánban, amely a verseny előtt végighalad az útvonalon és szóróajándékokat osztogat, bekerült egy felmatricázott magyar autó. A versennyel párhuzamosan megy a Magyar Turisztikai Ügynökség Wow Hungary kampánya, és a nyitó, illetve a záróhelyszínen egy magyar stand népszerűsíti az országot.

"Szerintem amire a Giro véget ér, elég sokan fogják tudni, hogy a következő évben Magyarországra kell jönni, ha a nagy rajtot végig akarják nézni" - folytatta. Emlékeztetett rá, hogy a Giro d'Italia hatalmas országmarketing lehetőség, mivel 198 országban közvetítik és például tavaly több mint 800 millióan néztek bele. "Nem mindegy, hogy az a 800 millió ember mit lát. Nyilvánvalóan olyan útvonalat kell meghatározni, amely tényleg meghozza az emberek kedvét, hogy idejöjjenek Magyarországra" - fogalmazott.

Elárulta, hogy a verseny útvonaláról a végső szót az olasz versenyrendezők mondják ki, de a javaslatot a magyar fél fogja megtenni. "Különböző elképzelések vannak, abban egyeztünk meg, hogy június végén lesz az útvonalbejelentés" - mondta. Szóba került, hogy szeretnék, ha egy-két, esetleg három magyar is elindulhatna a jövő évi versenyen, mert az nagy lökést adhatna a magyar kerékpársportnak.

"Nekünk nagyon fontos célkitűzésünk, hogy a Giro ne csak jöjjön-menjen, hanem hagyjon valami maradandó nyomot a magyar kerékpársportban, a magyar kerékpározásban, annak elismertségében" - nyilatkozta Révész. Emlékeztetett rá, hogy a kormány által jóváhagyott költségvetésben "elég jelentős" összeg áll rendelkezésre az előrendezvényekre. Ezeket rendkívül fontosnak nevezte annak érdekében, hogy mire a Giro elkezdődik, Magyarországon minél több ember tudja szakértő szemmel figyelni a versenyt, értse, hogy mi történik.

Mauro Vegni, a Giro d'Italia versenyigazgatója április 15-én, Budapesten jelentette be, hogy a jövő évi verseny a magyar fővárosból indul és az első három szakaszt Magyarországon bonyolítják le.

 

forrás: MTI

fotó: cycling.com

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×