A kormány 110 milliárd forintot fordít bölcsőde- és óvodafejlesztésekre

A kormány 110 milliárd forintot fordít bölcsőde- és óvodafejlesztésekre

A kormány 110 milliárd forintot tudott előirányozni bölcsőde- és óvodafejlesztésekre, a beruházások egy része már megvalósult vagy megvalósítás alatt áll - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón.

Novák Katalin a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtelken, a helyi óvoda és bölcsőde 270 millió forintos fejlesztését megemlítve elmondta, az elmúlt években mintegy kilencezer férőhelyet tudtak megújítani vagy létrehozni ezekben az intézményekben.

A fejlesztések mellett a kabinet az itt dolgozókra, például az óvodapedagógusok anyagi és erkölcsi megbecsülésére is gondolt - jelezte az államtitkár.

Hozzátette, 1200-al több óvodapedagógus dolgozik ma, mint 2010-ben, a bérük pedig a korábbiakhoz képest átlagosan a kétszeresére emelkedett a pedagógus-életpályamodellnek köszönhetően.

Az államtitkár arról is beszélt, a hároméves kortól kötelező óvodáztatásnak nagyon komoly felzárkóztató hatása van. Ma Magyarországon szinte minden hároméves korú gyermek óvodába jár, elenyésző azoknak a gyerekeknek a száma, akiknek a szülei felmentést kérnek ez alól - közölte Novák Katalin.

 

forrás: MTI

fotó: pixabay

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×