Az ország több pontján is havazik

Az ország több pontján is havazik

Zalaegerszegen már éjszaka, Kecskeméten pedig a hajnali órákban kezdett esni a hó. A Magyar Közút már a havazás előtt elkezdte sózni az utakat.

 

Kecskemétre már hajnalban megérkezett a hó, de a megye többi településén is havazik. Az előrejelzések szerint egészen a délutáni órákig havazhat a térségben. A Magyar Közút járművei már elkezdték sózni az utakat. A Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. pedig folyamatosan figyeli a hőmérsékletet, egyelőre nem kell tartani, hogy a hó hosszú távon megmarad, mivel 5-6 Celsius fok körüli a hőmérséklet.

Az időjárás várhatóan szerdáig tarthat, Kecskeméten ugyanis felmelegszik a hőmérséklet, akár 10-12 Celsius fok is lehet – tájékoztatott az M1 tudósítója.

Zalaegerszegen egész éjjel havazott, így reggelre szinte teljesen fehérbe borult a táj. A legnagyobb fennakadást a térségben az okozza, hogy Zalaegerszegtől néhány kilométeren át 200 méterig csökken a látótávolság.

A Magyar Közút már a havazás kezdete előtt elkezdte sózni az utakat az érintett területeken. Ennek ellenére több felé a szokásosnál is lassabban lehet haladni az időjárás miatt. Azt közölték, a cég munkatársai és járművei is 24 órás készenlétben állnak és intézkednek, ha szükséges.

A rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy akik még nem tették meg, végezzék el az autókon a gumik cseréjét, továbbá fokozott figyelemre intik a gépkocsivezetőket.

 

A Kékestetőn is havazik, a fehér táj webkamerán keresztül itt csodálható meg:

 

Fotó: MTI/Varga György

hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×