Elloptak egy shar pei kölyköt a menhelyről – előkerült!

Elloptak egy shar pei kölyköt a menhelyről – előkerült!

Csütörtök reggelre eltűnt egy kiskutya a Győri Állatmenhelyről, a dolgozók arra gyanakodtak, hogy ellopták. Azóta a kölyök épségben előkerült.

Nem rég kaptuk a hírt Horváth Patríciától (állatgondozó), hogy az eltűnt kutya előkerült, jól van, és hamarosan visszakerül anyja és testvérei mellé. Elmondta, egyik segítőjük hívta fel őket telefonon – miután látta, hogy keresik az apróságot – azzal, hogy egyik barátja reggel egy hasonló kiskutyust vitt oda neki mondván, a menhelytől nem messze találta. A Győri Állatmenhely dolgozói úgy vélik, lehetetlen, hogy a shar pei kölyök emberi segítség nélkül jutott ki a menhelyről. Ahogy azt Facebook-oldalukon is írták, biztonsági kamera rendszerüket a napokban bővítik, ezt követően pedig már egyetlen pontja sem lesz a menhelynek, amit a kamera nem rögzít.

 

Korábban írtuk:

 

Egy shar pei anyuka négy kölykével és egy fogadott csöppséggel élt a menhelyen, ám az egyik héthetes, világos színű shar pei keverék babának reggelre nyoma veszett. A mama azóta teljesen össze van zavarodva.

 

Ez a kiskutya tűnt el a Győri Állatmenhelyről

 

„Tegnap este fél 6-kor még a mamájukkal aludtak, ma reggelre az egyik kiskutyának nyoma veszett, mindenhol kerestük, de nincs a menhely területén” – mondta el a Győr Plusznak Horváth Patrícia állatgondozó. Kiemelte, a kennelből nem tud kijönni a kölyök, hiszen zárt, a rekeszt pedig csütörtök reggel is úgy találták, mint előző nap. „Arra következtetünk, hogy ellopták” – fogalmazott Patrícia, aki hozzátette, egy héthetes kiskutyáról van szó, akinek még bőven a mamája mellett lenne a helye a testvéreivel együtt, hiszen még szoptatni kell. A shar pei babának tehát minél hamarabb vissza kell kerülnie anyjához!

 

A törvény tiltja a nyolchetes kor előtti elválasztást, így a történtek állatkínzásnak minősülnek. Ha a kutya nem kerül vissza pénteken 18 óráig a menhelyre, megteszik a feljelentést.

 

Aki bármit tud a kiskutya hollétéről, jelentkezzen a Győri Állatmenhely elérhetőségén:

Telefon: 06202295964

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×