Erdősávot szeretne az Ipari Park köré az LMP

Erdősávot szeretne az Ipari Park köré az LMP

Sajtótájékoztatót tartott szerda kora délután a győri belvárosban Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője. Itt az is kiderült: erdősávot szeretnének az Ipari Parkhoz.

„A mostani Európai Parlamenti választások tétje, hogy lesz-e olyan párt, amely a klímaváltozás ellen emeli fel a szavát” – kezdte a Baross Gábor úton megtartott sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, majd áttért a Győrt közvetlenül érintő kérdésekre.

 

 

Ahogy fogalmazott tény, hogy az Ipari Parkban működő cégek a legmodernebb technikával felszereltek, azonban azokban a levegőszűrő berendezéseket gyakrabban kellene ellenőriztetni és ha szükséges karbantartani, cserélni. Ha ez megtörténne, akkor kevesebb ipari porhulladék kerülne a levegőbe, s így a környéken élők is kevésbé lennének kitéve a környezeti ártalmaknak. Emellett fontos lenne, hogy az területre egy erdősávot telepítsenek, amely így természetes szűrőként funkcionálna.

– Az erdősáv helyének kérdésében rugalmasak vagyunk, de szorgalmazzuk, hogy ez – állami finanszírozásból – minél előbb megvalósuljon! Aki az LMP-re szavaz a májusi EP választásokon, az a környezetvédelem és a klímaváltozás elleni harc mellett teszi le a voksát – zárta szavait az országgyűlési képviselő.

 

Gy.P.

Fotó: Mekliz Fotó Kovács Norbert

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×