Folyamatos a hóeltakarítás, éjszaka sem áll meg a munka

Folyamatos a hóeltakarítás, éjszaka sem áll meg a munka

A Győr-Szol Zrt. koordinálásában péntek este 18 órától folyamatos a síkosságmentesítés a hóeltakarítás Győrben. A munka, amelyben 35 gép és közel 100 ember vesz részt szombaton este és éjszaka is teljes kapacitással folytatódik. Amint végig érnek a gépek a programjaikon, azonnal újrakezdik a hótolást és a szóróanyag kijuttatást.

A társaság munkatársai és járművei a technológiai előírásoknak megfelelően elsőként a hidakon és a felüljárókon, a közösségi közlekedés elősegítésére tömegközlekedési útvonalakon dolgoznak, ugyanakkor szóróanyag kerül a főbb utak és a buszmegállók burkolatira, valamint a közterületi járdákra és terekre. A főutakat, a forgalmas városi szakaszokat nagygépek, a belvárosi, szűkebb utcákat kisebb járművek, a buszmegállókat, gyalogátkelőhelyeket kézi erővel síkosságmentesítik. Zajlik a lakóutcákban a hótolás is. A síkosságmentesítés és a hó eltakarítás addig tart, amíg azt az időjárási viszonyok azt indokolttá teszik. A számozott főutak városi szakaszain az Állami Közútkezelő végzi a munkát.

A Győr-Szol Zrt. minden, a közlekedésben résztvevőtől a szokásosnál nagyobb türelmet kér, egyben a szolgáltató felhívja a figyelmet, hogy az időjárásban és az utakon télies körülményekre kell számítani, ami a megszokottnál hosszabb menetidőt eredményezhet. A télies útviszonyok miatt a téli közlekedésre felkészített járművel tanácsos útnak indulni.

Az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

 

Győr-Szol Zrt.

Képünk illusztráció / Győr+ Archívum

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×