Folytatódik a darnózseli hentes ügye

Folytatódik a darnózseli hentes ügye

A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség a darnózseli emberölés ügyében az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a vádlott bűnösségének halált okozó testi sértés bűntettében kimondását, a vádlott végrehajtandó szabadságvesztésre és mellékbüntetésül közügyektől eltiltásra ítélését indítványozza.

A megismételt eljárásban a Tatabányai Törvényszék a március elsején meghozott ítéletében a vádlottat az ellene emberölés bűntette miatt emelt vád alól újból felmentette, mert nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy a vádlott ölte meg a feleségét.

A nem jogerős ítélet szerint a sértett 2014. május 27.-én este 8 óra után ismeretlen módon, ismeretlen időpontban, ismeretlen helyen meghalt. A bíróság által megállapított tényállás szerint azonban a – felesége sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt próbára bocsátás alatt álló – vádlott volt az, aki 2014. május 27.-én késő délután a felesége mosonmagyaróvári munkahelyéhez ment, majd ott 20 óra 4 perc és 21 óra között találkozott a válófélben lévő feleségével, s ahonnan a vádlott személygépkocsijával mindketten Darnózselire indultak. A vádlott volt az, aki 2014. május 28-án fél 2 körül betolatott a háza udvarára, majd a gépkocsiból ismeretlen tárgyat vett ki és a füstölő felé vitte, s a vádlott volt az, aki 2014. május 29-én a déli órákig bezárólag részt vett a sértett már élettelen testének ismeretlen helyen és ismeretlen módszerrel történő megsemmisítésében, majd a maradványok eltüntetésében.

Az ítélet ellen fellebbező elsőfokú ügyész és másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság e tényállásából viszont okszerűen csak az következhet, hogy a vádlott volt az, aki a felesége halálát okozta.

 

Ügyészség
Fotó: Pixabay

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×