Gázfröccs: télen is teljes üzemmódban! - VIDEÓVAL

Gázfröccs: télen is teljes üzemmódban! - VIDEÓVAL

A téli időszak sosem bővelkedik autós témákban, de a Gázfröccs szerkesztői ezúttal is megpróbálták a lehető legtöbbet kihozni a televíziós műsor forgatásaiból, még ha néha széllel, faggyal kellett is küzdeniük. Főszerepet kapott egy elektromos autó, a Nissan Leaf, valamint jó néhány legendás márka a ralisport világából. A kamerák pedig az Audi Hungariánál belepillanthattak, milyen az, amikor értelmet nyert a logisztika kifejezés.

A villanyautóké a jövő. Sokan és sokszor elmondták már ezt. Mi pedig most is csak a saját tapasztalatainkra akartunk hagyatkozni, mielőtt véleményt mondunk. Kipróbáltunk hát egy középkategóriás, tisztán villamos hajtású kocsit. Mivel a Nissan kezdett el nagy számban ilyen autókat gyártani elsőként, kézenfekvő volt, hogy a Leaf legyen tesztvezetésünk alanya. Sok egyéb tulajdonsága mellett csodáltuk fürgeségét, azt a gyorsulást, amit rövid távon produkált, ezért a verseny sem maradhatott el. A kis Leaf megküzdött egy nagy Mercedesszel, és egy általunk átlagos autóként jellemzett Seattal. Megbirkóztunk a nem túl bonyolult feltöltési művelettel, és megnéztük, mekkora távolságot bír az autóban lévő akku pakk.

Az adás egyik bejátszásának forgatásáig a logisztika csak egy szó volt számunkra a sok közül, amely az autógyártáshoz kapcsolódik. De hogy milyen tartalom van mögötte, azt Győrben tudtuk meg. Az Audiban naponta 8850 darab motort szerelnek össze és 640 autó hagyja el a szereldét. Évente ez 160.000 TT-t, A3-ast jelent és közel kétmillió motort. A gyártáshoz hatalmas mennyiségű anyagra van szükség. Naponta 350 kamionnyi áru érkezik a gyár területére, vasúton pedig 55 vagonnyi. Az összehangolt logisztika komoly feladat, amelyet technológiai nap keretében közelről szemlélhettek meg az újságírók. Kameránkkal ott voltunk mi is, és kivettük a részünket az interaktív délutánból.

Sok-sok Subaru, néhány BMW és egy Mitsubishi Lancer EVO VI. Ezek az autók vártak ránk, amikor megérkeztünk Pusztacsalád határába, egy kezdő pilóták számára kialakított pályára. A SopronRally csapata öt évvel ezelőtt gondolt egy nagyot és lehetőséget adott a hétköznapi autósoknak, hogy rövid időre igazi ralipilótának érezzék magukat. Ez a sors várt ránk is. Mehettünk pár kört a hétszeres magyar ralibajnok ifj. Tóth János korábbi autójával, majd egy profi mellett átélhettük, milyen az, amikor az Elitance által épített A-s Mitsubishi Lancer Evo VI-os versenytempóban száguld.

 

Mindezt megmutatjuk a Gázfröccs nyolcadik adásában:

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×