Győr legjobb sportolóit díjazták

Győr legjobb sportolóit díjazták

A Sportcsillagok Gáláján adták át a 2015-ös év legjobb győri sportolóinak járó díjakat…

A győri önkormányzat és a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítvány közös rendezvényén Borkai Zsolt polgármester a 2015-ös sportév sikereiről beszélt, és persze a jövőbe is tekintett, amely az olimpia, az EYOF, a vizes VB és még számtalan világverseny miatt tartogat komoly kihívásokat a sportolóknak és a szakembereknek egyaránt.

 

 

A díjátadón kiderült, a legjobb női sportoló 2015-ben Takács Kincső, a Győri Vizisport SE kajak – kenu szakosztályának kiválósága lett, a második helyezett Fazekas Zur Krisztina, a klub síkvízi kajakosa. A kategóriában két harmadik helyezettet is hirdettek, Csay Renáta maratoni kajakost és Jakabos Zsuzsanna úszót.

 

 

A legjobb férfi sportolónak járó díjat a Vizisport SE kajakosa, Kammerer Zoltán vehette át, a második helyet Boros László a győri Patent Lövész Klub válogatott sportlövője szerezte meg, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokára Hérics Dávid, a Vizisport SE kajakosa állhatott.

 

 

A győri csapatok rangsorában az idén a Rába ETO férfi futsal együttese végzett az élen, a második helyezett a Győri Audi ETO KC női kézilabda együttese lett, a kategória harmadik helyezettje pedig a Cargo – UNI Győr OB I – es női kosárlabda csapata.

 

 

 

Az év edzője Szabados Krisztián, a Vízisport SE kajak – kenu szakosztályának kenu szakág edzője lett, második helyen végzett Petrov Iván a Győri Úszó SE edzője, harmadik helyen pedig a Rába ETO futsal gárdájának mestere, Jordi Illa Solé.

 

 

„Az év női felfedezettje Győrött„ vándordíj tulajdonosa 2015-ben Homonnai Luca, az év férfi felfedezettje 2015-ben Mayer Keán (mindketten kajakosok).

 

 

A Magyar Sportújságírók Szövetsége különdíját Heidi Löke, az Audi ETO KC kiválósága vehette át, aki a Győrben elért eredményei mellett Norvégia színeiben világbajnoki címet szerzett, és a VB All Star csapatába is beválasztották.

 

 

Győr város polgármesterének különdíja ezúttal egy amatőr sportolóhoz került, aki teljesítményével méltán lehet a fiatalok példaképe. A kitüntetett 62 évesen teljesítette az Iroman – verseny embert próbáló kihívását. Az önkormányzat ezüst emlékérmét Fügi Andrea vehette át, aki összesen 3,8 kilométert úszott, 180 kilométert kerékpározott, majd lefutott egy maratoni távot, 42,2 kilométert.

 

 

Az idén már 17. alkalommal adták át a „Győr Sportjáért - életműdíjat„. Budahelyi Tibor Munkácsy díjas szobrászművész alkotását minden évben egy olyan győri sportember veheti át, aki évtizedeken át fáradozott egy-egy sportágért, illetve maradandót alkotott városunk sportéletében.

 

 

A díjat ezúttal Várnagy András testnevelő tanár és labdarúgó szakedző, a Széchenyi István Egyetem Testnevelési és Sportközpontjának egykori vezetője kapta.

 

Papp Zsolt

Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×