Győrön át vezetett a COOP Rally útja

Győrön át vezetett a COOP Rally útja

Az országos rendezvény célja, hogy a biztonságos, kiváló minőségű, hazai élelmiszereket, és az azokat előállító vállalkozásokat reflektorfénybe állítsa. A Győri állomáson egy rangos elismerést is köszönthettek a résztvevők.

A COOP Rally idén már 13-ik alkalommal rajtolt el, s ezúttal a Dunántúlt járta be, hogy népszerűsítse a folyamatosan megújuló hazai élelmiszeripar képességeit. Demonstrálva, hogy az egész ország számára fontos ügyről van szó, a programon közel száz élelmiszeripari, kiskereskedelemi, szolgáltató -és média cég csapata több mint 105 autóval, három média busszal vett részt, a fővédnökséget dr. Nagy István, agrárminiszter vállalta.

 

A CO-OP Hungary Zrt. nemes feladatot hajt végre, egyrészt mert az üzletláncnak fontos küldetése a hazai termékek népszerűsítése, másrészt pedig egykori MOB elnökként pontosan tudom, hogy mekkora segítséget nyújt a hazai sport fejlődéséért. - fogalmazott Borkai Zsolt polgármester a rally első győri állomásán. A Győri Likőr Zrt. telephelyén kiemelte, a több mint 130 évre visszatekintő, nagy múltú győri cég eredményei példaértékűek. Ezzel kapcsolatban a jelenlévők is láthatták azt a rangos elismerést, amit épp a rally előtti napon vehetett át Barabás Attila a Győri Likőr vezérigazgatója a Parlamentben. A polgármester gratulált az egyik termékcsaládjukkal elnyert Érték és minőség nagydíjhoz, amely az egész Kárpát-medence rangos elismerése.

 

Ezt a díjat egyébként a Coop Zrt. egyes termékei is kiérdemelték, így nekik is járt a gratuláció. Mersich Mátyás, az üzletlánc igazgatósági tagja ezzel kapcsolatban érzékeltette, hogy az erő az összefogásban, az együttműködésben rejlik. Barabás Attila vezérigazgató kiemelte, a sikerük titka egyrészt a hagyományok tisztelete és ápolása, a fejlődés és innováció, valamint az a közeg, amit Győr kínál a vállalkozásoknak. Köszönetet mondott a város polgármesterének az önkormányzat gazdaságot ennyire hatékonyan támogató hozzáállásáért, amelyet máshol nem tapasztalt még. Mint mondta, győrinek lenni magánemberként is jó, mert tele van élettel, minőségi programokkal és lehetőségekkel.

Dr. Bors Szabolcs a megyei kormányhivatal kabinetvezetője a versenyképességet emelte ki, illetve azt a kooperációt, amely a Coopra és partnereire jellemző. A helyszíni sajtótájékoztatót Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő gondolatai zárták. Kiemelte a Győri Likőrgyár teljesítményét, amelynek köszönhetően több mint 130 éve szereplői a magyar gazdaságnak, a Coop üzletpolitikáját, amelynek révén előtérbe tudnak kerülni a hazai termékek. „Mindehhez azonban kell még egy összetevő, ez pedig a tudatos vásárlói magatartás, hogy vevőként magunk is keressük a magyar élelmiszereket.”

 

A rally ezt követően Győr-Ménfőcsanakra érkezett, ahol a város nevében dr. Lipovits Szilárd jegyző köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Rédei István a CO-OP Hungary Zrt. igazgatósági tagja és Fekete Tibor a CO-OP Szolnok Zrt. vezérigazgatója mutatta be a teljesen megújult ménfőcsanaki ABC-t. A mezőny a játékos feladatok teljesítése után Zalaszentgrót felé indult tovább.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×