Nincs járhatatlan út a megyében

Nincs járhatatlan út a megyében

Már nincs járhatatlan út Győr-Moson-Sopron megyében, a közlekedés feltételei folyamatosan javulnak- közölte portálunkkal a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

12:59

 

Az 1409-es jelű út Rajka határ vezető szakaszát, illetve a 8505-ös jelű mellékút az 1-es főút és Mosonszolnok közötti szakaszát ismét járhatóvá tudta tenni. Így már nincs járhatatlan út Győr-Moson-Sopron megyében, a közlekedés feltételei folyamatosan javulnak. Szakembereink és munkagépeink ugyanakkor továbbra is azon dolgoznak, hogy a közlekedők még biztonságosabb körülmények között autózhassanak-közölte portálunkkal a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

 

 

11:25

 

Már csak két út van lezárva a hóátfúvások miatt megyénkben. A Közútkezelő a fertőszentmiklósi üzemmérnökség területén a 8623-as számú utat Egyházasfalu és Szakony között ismét járhatóvá tudta tenni, ugyanakkor ezen a szakaszon egyelőre még téliesebbek az útviszonyok.

A Mosonmagyaróvár és Mosonszolnok, valamint Rajka és a megyehatár közti útszakaszok továbbra is járhatatlanok, ezért a szakemberek folyamatosan dolgoznak a biztonságosabb közlekedési feltételek megteremtésén, és az út szélesítésén is.

 

11:24

 

 

Csütörtökről péntekre virradó éjszaka a GYŐR-SZOL Zrt. a fizető parkoló hálózat beállóiban végzett hó eltakarítást.

 

A csütörtök éjszakai újabb havazás kezdődött, ezért a GYŐR-SZOL Zrt. éjjel ismételten megkezdte a hidak és felüljárók, tömegközlekedési útvonalak, buszmegállók, parki átvezető utak, járdák és terek síkosság mentesítését. A lakóutcákban hó ekézési feladatokat kellett megoldani.

 

Hajnalban a tömegközlekedési útvonalak sózása volt aktuális munka.

 

Külön megerősített személyi állomány, összesen több mint 60 fő végzi Győr város lakótelepein, valamint a belváros területén, a kereszteződésekben lévő gyalogos lelépők és gyalogos átkelőhelyek hó eltakarítását.

 

 

 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. éjszaka és hajnalban is folyamatosan takarította a havat, így a korábban hófúvások miatt lezárt 72 alsóbbrendű útszakaszból 57-et sikerült kora reggelre felszabadítani.

 

Jelenleg Zala megyében öt, Vasban öt, Győr-Moson-Sopron megyében három, Somogyban és Veszprém megyében pedig egy-egy mellékúton van teljes útzár.

 

A Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém és Somogy megyei üzemmérnökségek továbbra is nagy erőkkel, a bérelt munkagépekkel kiegészülve dolgoznak a hófúvások utolsó nyomainak eltüntetésén, a kora reggeli órákban, az 5 órai összesítés idején több mint 140 munkagép dolgozott az utakon.

 

Győr-Moson-Sopron megye

 

1. 1409-es jelű út Rajka határ

 

2. 8505-ös jelű út az 1-es főút–Mosonszolnok között

 

3. 8623-as jelű út Egyházasfalu–Újkér–Szakony között

 

 

A közlekedési feltételek sokat javultak a nyugat-magyarországi területeken a csütörtök reggeli állapotokhoz képest, ugyanakkor még pénteken is lehetnek olyan szakaszok, ahol téliesebb útviszonyokra kell számítani, ezért a Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy fokozott figyelemmel és óvatosabban vezessenek.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma erősen felhős vagy borult lesz az ég, már csak kevés helyen számíthatunk csapadékra; nyugaton még kisebb havazás, keleten elvétve gyenge eső, szitálás fordulhat elő. Többfelé napközben is párás marad a levegő. Emellett helyenként elvékonyodik a felhőzet és kisüt majd a nap. Általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között valószínű, keleten lesz az enyhébb idő. Késő este -2, +3 fok várható.

 

Szombat:

 

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, de főként északnyugaton hosszabb napos időszakok is lehetnek. Helyenként hószállingózás, kisebb havazás, havas eső, keleten gyenge eső is előfordulhat. Az északi, északnyugati szél megélénkül. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke +1, -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1, 7 fok között alakul.

 

Vasárnap:

 

Nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég, északnyugaton és északkeleten lehetnek hosszabb napos időszakok is. Elsősorban a középső területeken alakulhat ki hószállingózás, gyenge havazás, havas eső. Az északi szél a középső országrész kivételével megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 0, -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +6 fok között alakul.

 

 

 

(MTI), utinform.hu, met.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×