Hölle Martin és a magyar csapat vezet a díjhajtás után

Hölle Martin és a magyar csapat vezet a díjhajtás után

Egyéniben Hölle Martin áll az élen, csapatban a magyarok vezetnek a díjhajtás után a németországi Drebkauban zajló kettesfogathajtó-világbajnokságon.

A címvédő magyar versenyző pénteken kezdte szereplését, a viadal honlapja szerint pedig kimagaslóan a legjobb programot nyújtotta 32,39 hibapontjával, amellyel több mint öt hibaponttal előzi meg az ausztrál Tor van den Bergét, aki másodikként várja a folytatást. Az öt pontozó közül négy Hölle programját értékelte a legjobbnak. A harmadik német Lars Schwitte hátránya tíz hibapontnál is több. Hölle két éve is tetemes előnyre tett szert a nyitószámban, akkor úgy vezetett közel hét hibaponttal, hogy az akkori teljesítménye három hibaponttal elmaradt a mostanitól.

A pénteki 41 hajtó közül a szintén csapattag Osztertág Kristóf 12. lett, míg a csak egyéniben érdekelt, a vb-ken háromszoros ezüst- és egyszeres bronzérmes Hódi Károly a 29. pozícióban zárta a díjhajtást.

A szereplését csütörtökön megkezdő másik három magyar közül a csapatban is érintett ifj. Dobrovitz József a másodikról a 11. helyre esett vissza, hátránya - Osztertághoz hasonlóan - 16 hibapont felett van Hölléhez képest. A két újoncnál, Tóth Andreánál és Szabó Rolandnál sokan jobbnak bizonyultak a pénteki indulók közül is, így előbbi 52., utóbbi 80. a 82 fős mezőnyben.

A csapatversenyben fölényesen vezet a magyar trió, elsősorban Hölle fantasztikus díjhajtásának köszönhetően. Az együttesek legrosszabb eredménye mindig kiesik, így a magyarok előnye több mint öt hibapont a németekkel szemben.

Szombaton a maratonhajtásra kerül sor, vasárnap pedig az akadályhajtással zárul a vb.

 

Állás a díjhajtás után:

egyéni:

1. Hölle Martin 32,39 hibapont

2. Tor van den Berge (ausztrál) 37,46

3. Lars Schwitte (német) 42,85

...11. ifj. Dobrovitz József 48,51

12. Osztertág Kristóf 48,58

...29. Hódi Károly 54,57

...52. Tóth Andrea 59,63

...80. Szabó Roland 69,82

csapat:

1. Magyarország (Hölle Martin, ifj. Dobrovitz József, Osztertág Kristóf) 80,90

2. Németország (Arndt Lörcher, Lars Schwitte, Sandro Koalick) 86,10

3. Hollandia (Geert Dijkhof, Stan van Eijk, Antonie ter Harmsel) 97,29

 

MTI 

MTI archív fotó: Koszticsák Szilárd

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×