Idegenben is főlényesen győztek a győri lányok

Idegenben is főlényesen győztek a győri lányok

A címvédő Győr idegenben, a Fehérvár vendégeként nyert a női kézilabda NB I pénteki játéknapján.

Összefoglaló:

Kemény védekezéssel és több hibával indították a csapatok a találkozót a Köfém Csarnokban. Az első győri gólt Nze Minko lőtte, majd fordított a hazai csapat (1-2), de gyorsan sikerült rendezni a sorokat, és 5 zsinórban lőtt gól után 5-2-re vezetett az ETO.

Jól tartotta magát az Alba, főleg Attingre kapus kiváló formájának köszönhetően. A hálóőr több ziccert és hetest is hárított. Az Audi ETO vezetése nem forgott veszélyben, de szívósan tartotta a lépést Leynaud-ékkal a hazai alakulat. Az első félidőt Nze Minko bombája zárta a dudaszó pillanatában, így 4 gólos, 13-9-es vezetéssel mehettek pihenőre a zöld-fehér lányok.

Fordulás után gyorsan le akarták zárni a meccset Danyi Gábor tanítványai, ekkor könyörtelenül kihasználva a hazaiak hibáit, könnyű gólokat szerezve 10 gólos előnyre tett szert a csapat, a népes győri szurkolótábor pedig rá is számolt a hazaiakra.

Azonban nem adta fel a mérkőzést az Alba, és minden energiájukat megmozgatva fokozatosan csökkentették hátrányukat. A győri győzelem ugyan egy pillanatig nem forgott veszélyben, a hazai csapat azonban szimpatikusan, az utolsó percig küzdött a nagyobb arányú vereség elkerüléséért.

A találkozót Hansen időntúli hétméterese zárta, 28-22-re nyertek a lányok.

Győri Audi ETO KC: Németh, Leynaud 1,Kiss (kapusok), Edwige 2, Brattset 4, Hansen 5(1), Görbicz, Oftedal 5(1), Farkas, Kristiansen,Fodor 2, Nze Minko 7, Bulatovic, Bódi, Faluvégi 2, Puhalák,

"A mai nap a védekezésünkkel nem volt probléma, azt jól megoldottuk, de támadásban ezúttal nem a mi szintünkön játszottunk. Gratulálok a Fehérvárnak, nagyot küzdöttek és egyáltalán nem adták fel – nyilatkozta Danyi Gábor a klub hivatalos honlapjának.

 

Korábban írtuk:

A Győr kiélezett és gólszegény első tíz percet (2-2) követően ragadta magához a kezdeményezést a Fehérvárral szemben, majd a szünet után bő tíz perc alatt eldöntötte a találkozót: a 42. perc közepén már tízgólos előnyben voltak a vendégek (12-22).

A hajrában a házigazdák felzárkóztak, így végül hatgólos különbséggel kaptak ki.

A végeredmény: 22-28

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×