Idén is látványos a Szigetközi Agility Kupa - fotókkal

Idén is látványos a Szigetközi Agility Kupa - fotókkal

Szeptember 1-jén és 2-án immár hatodik alkalommal rendezte meg a Szigetköz Agility Kupát az A-Team Győri Agility Egyesület, amelyre az ország minden tájáról, valamint külföldről is neveztek.

Az agility egy lendületes, pörgős, vidám, kutyás sport, mely szabadidőstől akár a nemzetközi versenyszintig űzhető. Minden kutyának szüksége van rendszeres fizikai és agyi munkára, hogy kiegyensúlyozott, jól kezelhető legyen. Az agility ilyen összetett feladatot biztosít, gazdinak és kutyának egyaránt. Kiválóan alkalmas a lakásban tartott, gyakran unalmában zajongó, romboló kutyus lemozgatására, lefárasztására, a kutya­-gazdi kapcsolat minőségének javítására.

Galériánkért kattints a fotóra!

A verseny a díjugratáshoz hasonló, egy pálya 15-20 akadályból áll, amelynek sorrendje és útvonala versenyenként különbözik. A verseny végén értékelik az egyes köröket, itt elsősorban a hibátlanság számít, a gyorsaság csak másodlagos szempont. Mérettől függően három kategóriában versenyezhetnek a kutyusok: mini (35 cm marmagasság alatt), midi (35-43 cm marmagasság között) maxi (43 cm marmagasság felett).

Gazdi és kutyus együtt versenyeznek

A mozgásigényes kutyafajták (pásztor- és terelőkutyák (pl.border collie, sheltie, puli, pumi, mudi) vadászkutyák, (pl. foxi, westie, vizsla, terrierek, agár, stb.) számára az agility kitűnő sport, hiszen - leköti a fölös energiáikat, - növeli fegyelmezettségüket (játszva tanulnak), - fejleszti koncentráló készségüket és kitűnő izomzatot, kondíciót biztosít számukra.


GYP
Fotók: Beledi Márta

Csatolt galéria: VI. Szigetközi Agility Kupa
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×