Ingolstadti anziksz

Ingolstadti anziksz

Marcali Gábor fotós kollégánk a napokban Ingolstadtban járt. Az ő fotóit nézegethetik galériánkban.

Idén novemberben lesz hét éve, hogy Győr és Ingolstadt testvérvárosi együttműködést kötött. Ingolstadt Bajorország hatodik legnagyobb városa, három évszázadon keresztül szellemi és kulturális központ volt.

Ingolstadt megér egy utat, már csak az Audi múzeum miatt is. Néhány helyet ajánlunk az olvasók figyelmébe, amelyet feltétlenül fel kell keresniük, ha a városban járnak.

Az óvárost, a Kreuztor-on keresztül közelítsük meg, ez a legszebb fennmaradt városkapu, Ingolstadt jelképe és a középkori építészet tanúja. Nézzük meg az Új Kastélyt, az Asamkirche-t a Lepanto-Monstranz-cal, és a Régi Városházát. Közvetlen szomszédságában áll a legrégebbi egyházkerületi főtemplom, a Szt. Moritz. Az északi oldalon álló román stílusú templomtorony mellett a déli oldalon emelkedik a gótikus Pfeifturm, az egykori városi őrtorony. Kétszáz lépcsőt megmászva, gyönyörű panoráma nyílik a városra, és a hatalmas késő gótikus székesegyházra, amely Dél-Németország legszebb többhajós temploma.

A múzeumok közül érdemes ellátogatni a Katonai Múzeumba, az Orvostudományi Múzeumba, a Bajor Rendőrmúzeumba, vagy a Művészeti Múzeumba.

Számos szórakozási lehetőség, színházak, koncertek kiállítások várják a látogatókat. Kedves kis éttermekben, kávézókban múlathatjuk az időt, helyi specialitásokat kóstolva.

A bevállalós turistákat misztikus túra, vagy éjszakai séta várja egy „középkori” éjjeliőr kíséretében.

 

Csatolt galéria: Ingolstadt télen
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×