Ismét elszíneződhet a víz Győrben

Ismét elszíneződhet a víz Győrben

Folytatódik a ivóvízhálózat tavaszi karbantartása, ismét a víznyomás ingadozásával és elszíneződött ivóvízzel találkozhatnak a győri fogyasztók a napokban.

Április 19-én, csütörtökön elsősorban Révfalu, Bácsa, Sárás, Sziget, Belváros, Nádorváros térségében számíthatnak nyomáscsökkenésre és átmeneti vízelszíneződésre a lakók.

Április 19., csütörtök és április 20., péntek éjszaka megkezdődik az öblítés Győrszentiván Kertváros és Lőtér körzetében, illetve Likócs térségében.

Az öblítés során nagy sebességű vízáramlást hoznak létre a főnyomó vezeték jól elkülönített szakaszain. A létrehozott intenzív vízmozgás gyakorlatilag leborotválja a vezetékek belső faláról az elszíneződést okozó lerakódásokat. Ezzel az átfogó, tervezett és irányított öblítéssel érhető el tartós megoldás.

A főnyomó vezeték öblítéseket minden alkalommal 23 órakor kezdik és hajnali 5 órakor fejezik be. Természetesen a munkálatok idején is fogyasztható az ivóvíz, de ivóvizes tartálykocsit is irányítanak az érintett körzetekbe.

Április végétől Győrszentiván déli és keleti területei következnek, itt utcánként öblítik át a vezetékeket. Ennek menetrendjét később közöljük.

Az öblítésekkel szeretnék elérni, hogy a nyári csúcsfogyasztás idején minél kevesebb alkalommal találkozzanak a Fogyasztók elszíneződött ivóvízzel.

Az okozott kellemetlenségért türelmüket és megértésüket kéri a Pannon-Víz Zrt.

Fotónk illusztráció.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×