Ittas másodpilótát tartóztattak fel a stuttgarti repülőtéren még felszállás előtt

Ittas másodpilótát tartóztattak fel a stuttgarti repülőtéren még felszállás előtt

A stuttgarti repülőtér egyik alkalmazottja péntek este még a felszállás előtt feltartóztatott egy ittas állapotban lévő másodpilótát a Lisszabonba tartó járaton - közölte a német rendőrség és vádhatóság.

A 40 éves portugál férfi már a pilótafülkében a felszállás előtti ellenőrzéseket végezte, amikor a járat indulását 106 utassal a fedélzetén törölték.

A repülőtéri dolgozónak a másodpilóta bizonytalan járása és alkohol szaga tűnt fel, s rögtön figyelmeztette a légiközlekedés felügyeletet, illetve a rendőrséget is.

A hatóságok megállapították, hogy a férfi nyilvánvalóan ittas állapotban volt. A járat 106 utasának szállodában kell töltenie az éjszakát, mivel a járatra nem állt rendelkezésre pótlegénység.

A rendőrség és az ügyészség most a légiközlekedés veszélyeztetése bűncselekmény kísérletének gyanúja miatt nyomoz a férfival szemben. A másodpilótát előzetesen őrizetbe vették, s 10 ezer eurós óvadékot állapítottak meg, hogy szabadlábon védekezhessen. A hatóságok emellett indítványozták a pilótaengedélye bevonását.


MTI
A fotó illusztráció

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×