Jövő csütörtökön zárják a Szövetség utcát Győrben – térképekkel!

Jövő csütörtökön zárják a Szövetség utcát Győrben – térképekkel!

A Szövetség út felújítása, illetve az útfelújítást megelőző közműcserék miatt 2016. február 25-től előreláthatóan fél évig lezárják a forgalom elől a Szövetség utat, ami jelentős forgalmi változással jár.

A lezárás miatt a személyautós forgalmat a Bácsai út – Báthori utca – Damjanich utca – Rónay Jácint út útvonalra terelik. – tájékoztatta portálunkat Máthé-Tóth Péter a győri Útkezelő Szervezet szóvivője.

 

 

A 11, a 11A, 2B jelű buszjáratok is terelőútvonalon közlekednek: a 2B jelű járat a Hédervári út – Zemplén utca útvonalon közlekedik majd. A 11 és 11A jelű autóbuszok a Hédervári út – Zemplén utca – 14-es sz. főút – Bácsai út útvonalon fognak közlekedni. Fontos információ, hogy munkanapokon a reggeli és délutáni csúcsidőszakban a 11-es járatok páronként váltakozva fogják használni a Jedlik-híd és a Széchenyi-híd – Schwarzenberg út útvonalat. Ez azt jelenti, hogy amelyik 11-es járat Bácsa irányába a Jedlik-hídon közlekedik, Bácsa felől a Széchenyi-híd – Schwarzenberg út – Teleki út – Szent István út útvonalon fog visszajönni 11Y jelűként. Ugyanez igaz lesz fordítva is: amelyik járat Bácsa irányába a Széchenyi hídon közlekedik 11Y jellel, visszafelé az Egyetem-Jedlik-híd útvonalon fog Bácsa felől visszajönni 11-es járatként.

 

 

Az érintett autóbusz útvonalakon minden megállóhelyet használni fognak az autóbuszok. Csúcsidőszakokon kívül, továbbá hétvégén, ünnepnapokon minden járat a Zemplén utcának közlekedik.

 

A lezárás miatt több intézmény, lakóház autóval történő megközelítése korlátozottá válik:

-         A Leibstück utca felújításáig az utcában lakók, oda szállítók a Hédervári úti parkoló felől hajthatnak csak be.

-         A Víztorony utcai lakosok, garázsokat használók behajthatnak a Szövetség utcába, de csak a Báthori utca irányából.

-         Az egykori határőr laktanya területén lévő Rendőrség és egyéb egységei, Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal dolgozói, ügyfelei, beszállítói behajthatnak a Szövetség utcába, de csak a Báthori utca irányából.

-         A Szövetség utcai Bóbita óvoda áruszállítását szintén csak a Báthori utca felől tudják biztosítani. A gyermekkel autóval ide igyekvő szülőket arra kérik, hogy autójukkal a Hédervári út – Szövetség út körforgalom környezetében parkoljanak le, a Szövetség utcába nem fognak tudni behajtani.

-         A Szövetség úti lakók behajthatnak, de első ütemben csak a Báthori utca felől. A munkák előrehaladtával azonban vagy csak a Hédervári út felől, vagy csak a Báthori út felől váltakozva.

 

 

A terelés miatt a Rónay Jácint út – Damjanich utca, a Damjanich utca – Báthori utca csomópontjában, valamint a Hédervári út – Szövetség úti körforgalomban a megszokott torlódásoknál nagyobbra kell felkészülni. Főleg az első napok lesznek nehezek, terelést a közeledőknek szokniuk kell.

 

A terelés miatt a Szövetség út – Báthori utca, valamint a Báthori utca – Damjanich utca kereszteződéseiben kanyarodó főirányokat alakítanak ki. – zárta tájékoztatását a győri Útkezelő Szervezet szóvivője.

 

Korábban írtuk:

 

Nagyszabású útfejlesztések Révfaluban

A február 15-én életbe lépett változások


Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter
Térképek: Győri Útkezelő Szervezet

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×