Két Eb után Magyar Nagydíj Győrben

Két Eb után Magyar Nagydíj Győrben

Nem túlzás kijelenteni, hogy június közepén a birkózás fővárosa lesz Győr, hiszen egymás után három jelentős nemzetközi versenynek ad otthont. Ez a fokozott „terhelés” lehet az októberi budapesti világbajnokság rendezési főpróbája a hazai szakszövetség (MBSZ) számára. A különböző rendezési időpontokra hivatalosan most bólintott rá a nemzetközi szövetség (UWW).

Az eredeti elképzelésekkel ellentétben, technikai okok miatt először, június 15. és 17 között a serdülő Eb-re kerül sor a tavalyi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra (EYOF) épült nagyszerű létesítménykomplexumban. Ez a korosztályos viadal tavaly debütált Belgrádban, most is több száz résztvevőt várnak mindhárom szakágból.

Ezután következik a tervek szerint a pahlavani Eb június 19-20-án. A pahlavani egy iráni eredetű, a birkózással rokon tradicionális küzdősport, amelyet egyre inkább űznek világszerte, így Európában is. A tavalyi kontinensviadalon Újvidéken négy magyar indult, s Szurovszki Patrik ezüstérmet szerzett.

Végül, de nem utolsósorban június 23-24-én a kötöttfogású Magyar Nagydíj, egyben Polyák Imre-emlékverseny zajlik a Rába partján, amelyet korábban hagyományosan márciusban és Szombathelyen rendeztek. Ezúttal növeli az értékét, hogy bekerült a négy legfontosabb szakági megméretés közé, amelyeken világranglistás pontokat lehet szerezni, ez a budapesti vb sorsolásánál kap majd jelentőséget. A nagydíjra éppen ezért a korábbinál több, mintegy 250 indulóra számíthatunk.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×