Két magyar a hatvannégy között

Két magyar a hatvannégy között

A hat magyar közül kettő - a kiemelt Madarász Dóra és Pergel Szandra - vette sikerrel az első fordulót női egyesben a budapesti asztalitenisz-világbajnokság keddi játéknapján. A 27.-ként rangsorolt Póta Georgina meglepetésre kiesett, és a selejtezőből indult Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie és Fehér Orsolya sem jutott a legjobb 64 közé.

A hazai játékosok közül először a világranglistán 62. Pergel lépett asztalhoz, ellenfele a francia Pauline Chasselin (111.) volt. Csak az első és a negyedik szett alakult szorosan, de összességében a Budaörs 30 éves játékosa irányított.

"Elég sűrű a program, tegnap este kilenc után még vegyes páros mérkőzést játszottam, ma pedig már délelőtt újabb meccs - mondta a találkozó után Pergel. - Nem volt olyan sima, mint amilyennek kívülről tűnhetett. Nagyon fontos volt, hogy az első játszmát meg tudtam nyerni és hogy fejben nagyon rákészültem az összecsapásra, végig fókuszáltam."

A 47. helyre rangsorolt Pergel következő ellenfele - kedden este - a 18.-ként kiemelt japán Kato Miju lesz.

"Jöhetett volna könnyebb ellenfél is. Kato nagyon gyors, a japánok közül is a jobbak közé tartozik." - fogalmazott a magyar játékos.

Pergel párostársa, Madarász (70.) is sima győzelemmel rajtolt egyesben, a védekező stílusú görög Aikaterini Toliu (127.) nem sok ellenállást tanúsított a találkozón, mindössze húsz pontot gyűjtött.

A magyar játékos később elárulta, csütörtök óta sérüléssel bajlódik, meghúzódott a combja.

"Az elmúlt napokban nem is tudtam rendesen edzeni, a masszőrünk és a fizioterapeuta segítsége nélkül talán el sem tudtam volna indulni a vb-n. Ezek fényében különösen nagy öröm, hogy egy védő ellen ilyen könnyedén tudtam győzni" - nyilatkozott a 25 éves Madarász.

A következő körben is egy védekező stílusú asztaliteniszező, a kínai származású, csapatban négyszeres Európa-bajnok holland Li Jie (27.) vár rá, aki a papírformának megfelelően négy játszmában verte Bálint Bernadettet.

Bálinthoz hasonlóan búcsúzott a másik két, selejtezőből főtáblára jutott magyar is: Fehér Orsolya (224.) a cseh Dana Cechovától (75.) kapott ki négy szettben, Hartbrich Leonie (222.) pedig a hetedik helyen kiemelt tajvani Cseng I-csingtől (8.) hatban, de nagy szó, hogy két játszmát is el tudott venni a top 10-es riválistól, s egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a mérkőzésen. Ezzel Bálint, Fehér és Hartbrich számára is véget ért a vb.

A legelőkelőbben rangsorolt magyar játékos, a 27. helyen kiemelt Póta Georgina (32.) egy ázsiai riválist kapott, s a G pavilon centerasztalán alaposan megszenvedett a selejtezőből érkezett tajvani Liu Hszing-jinnel (183.). Nem volt válasza az ellenfél hatékony és pontos játékára, így hamar kétszettes hátrányba került. A harmadikban ugyan Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány időkérése után vezetett 7-5-re, de Liu innen is fordított, s a 34 éves Póta a 0-3-as állással kilátástalan helyzetbe került. A korábbiaknál agresszívebb játékkal és a közönség bíztatásával ugyan még sikerült 3-2-re szépítenie, de végül hat játszmában alulmaradt, így egyesben búcsúzott.

"A első és a harmadik szettet megnyerhettem volna, az első lélektanilag nagyon sokat jelentett volna, aztán a 0-3-as állás már nagyon sok volt. - nyilatkozott a kiesés után Póta Georgina. - Sajnálom, hogy már az első fordulóban ilyen erős ellenfelet kaptam, aki nagyon jól játszott, én pedig sokat hibáztam, a fonákom nem volt ma a legjobb. Nem találtam rajta fogást, és azt is éreztem, hogy alaposan felkészült belőlem. Köszönöm a közönség bíztatását, sajnálom, hogy nem tudtam győzelemmel meghálálni."

 

MTI

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×