Köszönet a rend éber őreinek

Köszönet a rend éber őreinek

Különleges találkozó zajlott le kedd délután a Győri Rendőrkapitányságon: köszönetet mondó állampolgárok és rendőrök találkoztak. Az egyenruhások nagy értékű lopást akadályoztak meg, még május elején.

Elevenítsük fel egy kicsit, mi is történt május 1-jén, éjjel 23 óra környékén Győrben, a Móricz Zsigmond rakpartnál: – Járőrtársammal, Sziffer András rendőr törzsőrmesterrel voltunk szolgálatban, amikor utunk a Móricz Zsigmond rakpart felé vezetett – kezdte Ipsits Melitta rendőr törzsőrmester. – Elhaladtunk egy építkezés mellett, s hirtelen gyanús alakokra lettünk figyelmesek. Megálltunk, hogy ellenőrizzük őket, ám a férfiak futni kezdtek az ártér irányába.

– Az egyiket sikerült elkapnom a Duna partjánál, a másik sajnos kereket oldott – vette át a szót Sziffer törzsőrmester. – Kolléganőm közben rádión értesítette az ügyeletet, s további kollégák segítségét kérte. Közben azt is észrevettük, hogy a közeli bozótosban összekészítve hevert a zsákmány: padlófűtéshez használható, feltekercselt csöveket tettek ott le.

Tirpák István rendőr főtörzszászlós, Ipsits Melitta rendőr törzsőrmesters és Sziffer András rendőr törzsőrmester (balról-jobbra)

A rádióforgalmazást hallva és az utasítást követve a helyszínre sietett Kozák László rendőr zászlós, körzeti megbízott és Tirpák István rendőr főtörzszászlós, akik közterületi megerősítő szolgálatot adtak aznap éjjel. – Az elfutott férfit kitartóan kerestük, s alig fél óra elteltével rá is találtunk: az ártér egy fás-bokros területén bújt meg. Így őt is sikerült elfognunk és mindkettőjüket előállítottuk a rendőrkapitányságra, ahol a kollégák a 46 és 38 éves helyi lakosokat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták – zárta Tirpák István főtörzszászlós.

A megtalált építési anyagok természetesen visszakerültek jogos tulajdonosukhoz, az Olla Group csapatához, akik hálájuk jeléül először levélben, majd kedden személyesen is köszönetet mondtak és gratuláltak a rendőrök éberségéért és helytállásáért. Bolla Péter és Bolla Patrick a kézfogás mellé a figyelmesség jeleként ajándékot is adott az egyenruhásoknak, majd érdeklődésünkre elmondták: – Sajnos többször is előfordult már, hogy betörtek az építkezéseinkre és anyagokat, szerszámokat tulajdonítottak el, annak ellenére, hogy huszonnégy órás őrzésünk van. – kezdte Bolla Péter.

– Szerettük volna megköszöni a rendőrök eredményes munkáját, s reméljük ezzel is sikerül üzennünk azoknak, akik illegális módon akarnak profitra szert tenni, hogy több szempontból is kár próbálkozniuk! – vette át a szót Bolla Patrick.

Péter végül azt is elárulta, ha a rendőröknek nem sikerül lefülelni az építkezésen zavarosban halászó párost, akkor az okozott kár hozzávetőleg elérte volna akár a hárommillió forintot is. Hálásak tehát a rend éber őreinek és ahogy fogalmaztak: büszkék, hogy Győrben ilyen remek zsaruk vigyázzák a rendet.

 

Szöveg és fotó: Havassy Anna Katalin

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×