Letartóztatás a soproni késelés ügyében

Letartóztatás a soproni késelés ügyében

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb egy hónapi időtartamra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, aki a gyanú szerint még márciusban egy soproni lépcsőházban volt feleségére késsel támadt rá.

A bíróság a megalapozott gyanú fennállását megállapította és a legsúlyosabb, személyi szabadság elvonásával járó bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelését indokoltnak látta. A bíróság döntésének indokolása szerint a gyanúsított esetében valószínűsíthető, hogy az eljárás során elérhetetlenné válna, hiszen magyarországi lakcímmel nem rendelkezik, továbbá az elkövetés után egészen a pénteki elfogásáig mindent megtett annak érdekében, hogy a hatóságok elől elmeneküljön.

A bíróság a határozat indokolásában rámutatott arra is, hogy a gyanúsított tekintetében az eljárás nehezítésének veszélye is fennáll, különös tekintettel a tanúk jogellenes befolyásolására, valamint nem zárható ki továbbá a bűnismétlés veszélye.

A döntés nem végleges, ellene a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

 

Forrás: Győri Törvényszék
Fotó: police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×