Meglestük a kültéri medencét - fotókkal

Meglestük a kültéri medencét - fotókkal

A sportolásra alkalmas vízfelület már az új uszoda elkészültével jelentősen növekedett, a tavasz folyamán pedig használhatóvá válik a kültéri medence is…

Az Aqua Sportközpont 2014. decemberében nyitotta meg kapuit, és azóta is szolgálja a versenyzők felkészülését, a lakosság sportolását, valamint az úszásoktatást. A beruházás második ütemeként indult el a létesítmény kültéri medencéjének fejlesztése, amely 33-szor 25 méteres nagyságú, gépészeti és villamos rendszereiben pedig szervesen kapcsolódik a fedett uszodához. A napi használat során 25 méteres hosszban kötelezik majd fel a vízfelületet, de szükség esetén ez bármikor 33 méteres hosszra váltható.

 

 

Az új medence több különlegességgel is szolgál majd. Az egyik, hogy ideiglenes fedéssel látható el, ezért az év minden szakában használható, a téli hónapokban sem kell nélkülözni a vízfelületet.

 

 

A másik érdekessége a vízkezelési technikában rejlik. Már a fedett uszoda ózontechnológiája is a 21-ik századot tükrözi, a kültéri medence pedig UV technológiával üzemel majd. A fertőtlenítés UV lámpával történik, amely a 253,7 nanométer hullámhosszú UV-C sugárzást bocsát ki. Ez a sugárzás megöli a baktériumokat, vírusokat, és az egysejtű élőlényeket, lehetetlenné teszi az elszaporodásukat, ezzel jelentősen csökkentve az adagolandó fertőtlenítőszer mennyiségét.

 

 

Simon Csabától, az építtető Győr Projekt Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, az ideiglenes fedéssel ellátott medence szintén FINA minősítéssel fog rendelkezni és alkalmas lesz a vízilabda és úszás sportágak igényeinek kielégítésére is. Úszóversenyek alatt a bemelegítő medence funkcióját fogja ellátni, így az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál idején is jó szolgálatot tesz majd.

 

 

A medence első rangos bemutatkozása várhatóan a Felnőtt Úszó Országos Bajnokságon lesz, emellett természetesen a lakosság számára is használható majd, ami a fedett uszoda részeként és azon keresztül közelíthető meg a már meglévő öltözőblokk használatával. Simon Csaba azt is elmondta, a jelenlegi uszoda árak változtatása nélkül, a meglévő rendszer keretén belül lehet majd igénybe venni a kültéri medencét is.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×