Nagy kaland előtt a legjobb magyar futsalos

Nagy kaland előtt a legjobb magyar futsalos

A tavalyi év legjobb futsalosának megválasztott Dróth Zoltán a kétszeres BL-győztes kazah Kairat Almatyban folytatja pályafutását.

Dróth Zoltán roppant sikeres évet tudhat maga mögött a válogatottal kivívta az Európa bajnoki részvételt, míg a Rába ETO-val ismét megmérette magát a nemzetközi porondon. A nemzeti csapat és a zöld fehérek kiválósága teljesítményével nem csak a hazai szakma elismerését vívta ki – hiszen az év játékosának választották -, de a kontinens egyik legjobb csapata is felfigyelt rá. A Kairat Almatyban brazil labdaművészekkel is fel kell majd vennie a versenyt a csapatba kerülésért.

 

 

A játékostól a napokban Bolla Péter, az MLSZ Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóságának társadalmi elnöke személyesen is elköszönt és a város nevében is köszönetet mondott az elmúlt hat évért, hiszen a futsalos nagyban hozzájárult a bajnoki címekhez és kupagyőzelmekhez, valamint a BL-sikerekhez. „Dróth Zoltán szerződtetése a világ egyik legjobb klubjához az elmúlt hat év munkájának megkoronázása, amely visszaigazolja a győri futsal erejét, azt, hogy ez a sportág fontos eleme városunk sportéletének, és nagy dolgokra képes!” – fogalmazott az elnök, aki hangsúlyozta, legyünk büszkék Dróth Zoltánra, aki győriként vált az ország legjobb futsalosává, és tudásával, szorgalmával kivívta, hogy mostantól nap mint nap a legjobbak között bizonyíthat. „Ez az igazolás a futsalban körülbelül olyan, mintha egy magyar labdarúgót a Barcelona szerződtetett volna.” Bolla Péter sok sikert kívánt a tehetségnek, és elmondta, Győrbe mindig szeretettel várják vissza, és reméli, hogy a későbbiekben szerepet vállal majd a győri futsal továbbépítésében.

 

 

Dróth Zoltán kérdésünkre kifejtette, a 2015-ös esztendő nem csak számára, de az egész magyar futsal számára nagyon sikeres volt. „A válogatott kivívta az Európa bajnoki részvételt, és büszkeséggel tölt el, hogy hazámat képviselhetem majd a kontinenstornán. Klubszinten is sok szép emléket őrzök tavalyról, hiszen izgalmas, szoros meccseket játszottunk a BL-ben. Hat és fél év után megyek el Győrből, rengeteget köszönhetek a klubnak, amit soha nem felejtek el.” – fogalmazott a játékos, aki elmondta, nagy várakozással tekint a következő időszakra. „Célom, hogy beverekedjem magam Európa egyik legjobb csapatába. Szeretnék sokat játszani, sok gólt rúgni, szeretném, ha bejutnánk a BL-be, a final fourba, és remélem, hogy játékommal segíteni tudom a kazah csapatot.” A játékos végezetül azt is kifejtette, bízik benne, hogy szerződtetése kaput nyit más magyar előtt is. „Azt remélem, hogy teljesítményemmel rá tudom irányítani a figyelmet a magyar futsalra, ezáltal más játékosok is lehetőséget kapnak majd a legjobbak között.”

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×