A mobilod nem a haverod

A mobilod nem a haverod

Ugye tudja, hogy ha vezetés közben a telefonját nyomkodja, akár halálos balesetet is okozhat?! Insta-sztorikat csak akkor csinálhat, ha életben marad, s másokat is élni hagy! Próbálja ki június 21-én az Árkád Győrben, milyen veszélyes az, amit fogadjunk, ön is csinál vezetés közben!

Az Aegon Biztosító és az Országos Baleset-megelőző Bizottság régóta tartó összefogása most azt célozta meg, hogy közös kampánnyal rázzák fel a digitális mámorban szenvedőket. „Tulajdonképpen a jelenséget nevezhetjük 21. századi digitális alkoholizmusnak is” – ezt már Zsidi Mária, az Aegon területi igazgatója mondta el a Győr+ Médiának.

 

 

A szakember hozzátette, őket is megdöbbentette a reprezentatív felmérésük őszintesége: először csak a piros lámpánál nyomkodjuk a telefont, végül pedig annyira függővé válunk, hogy nagy sebesség mellett is pötyögünk. Észrevétlenül társunkká váltak az okoseszközök, miközben a valódi barátaink hús-vér emberek. Miért bántanánk hát őket?!

 

 

„A mobilod nem a haverod!, nem véletlenül ez a több részből álló prevenciós videónk gyűjtőneve – folytatta Zsidi Mária. – Próbáltuk humorosan, de őszintén bemutatni, hogy a vezetés közbeni mobilozással magunkat és másokat is veszélyeztetünk, s akár végzetes tragédiát is előidézhetünk. Szerettük volna még inkább felnyitni az emberek szemét, ezért az Aegon kettő darab, VR-technológiával működő szimulátort is elkészített, hogy szinte teljesen átélhessük, mekkora bajt okozhatunk, ha nem tudjuk félretenni a telefont.”

 

 

Ez a különleges szimulátor június 21-én – az országban másodszor – az Árkád Győr támogatását is elnyerve minden érdeklődő számára kipróbálható lesz a bevásárlóközpontban. Aki bevállalja, átélheti a vészhelyzeteket, az üzenet megírásától kezdődően egészen a sokkoló, s remélhetőleg józanító virtuális ütközésig.

 

 

„Általában az elrettentő példa a leghatásosabb – tette hozzá Rosta Roland rendőr őrnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőző Bizottság titkára. – A rendőrség is számos szakemberével jelen lesz a programon, s mindenkit arra buzdítunk, próbálja ki ezt az egyedülálló szimulátort! Éljünk a lehetőséggel és előzzük meg az elkerülhető tragédiákat!” – zárta az őrnagy.

 

 

Havassy Anna Katalin

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×