Önkéntes tűzoltók kaptak ajándékokat

Önkéntes tűzoltók kaptak ajándékokat

Sikeresek voltak Győr-Moson-Sopron megye önkéntes tűzoltó egyesületei a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt pályázaton. Az önkéntestűzoltók több mint 52 millió forint értékű felszerelései mellett, az önkéntesen beavatkozható egyesületek további 8 millió forintot, míg az önkéntes mentőszervezetek is több mint 2,2 millió forint értékben vehettek át eszközöket.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség 2018-ban kiírt pályázatán idén az országban hétszázmillió forintra lehetett pályázni, hatszázat az önkéntes tűzoltó egyesületek, százat pedig az önkéntes mentőszervezetek között osztottak szét. A pályázati feltételeket sikeresen teljesítő egyesületek működési költségekre, eszközbeszerzésre, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági vizsgálatokra, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre pályáztak. Mindenkinek köszönet jár, aki önkéntesként az ország lakosainak biztonságáért dolgozik.

 

 

Az ünnepélyes átadáson Sallai Péter tűzoltó dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója üdvözölte az egyesületek és a mentőszervezetek képviselőit, és örömmel számolt be az évről-évre növekvő pályázati lehetőségekről. Beszédében kiemelte az önkéntes tűzoltó egyesületek szerepét, amely egyre növekszik, hiszen megyénkben már hat – Tét, Győrszemere, Fertőszentmiklós, Nagycenk, Hegykő és Kunsziget – önállóan, hivatásos tűzoltók jelenléte nélkül is beavatkozhat.

 

 

Megköszönte az egyesületek és mentőszervezetek tevékenységét, valamint azt, hogy az év során gyorsan, hatékonyan reagáltak és avatkoztak be a különböző káreseteknél, segítve a hivatásos tűzoltók munkáját. A tábornok kiemelte, hogy az önkéntesek szabadidejük terhére, ellenszolgáltatás nélkül segítik településük és közvetlen környezetük biztonságát, egyre komolyabb felszerelésekkel és egyre biztosabb szakmai tudással rendelkeznek. Ez köszönhető az országos – egyre növekvő – pályázati lehetőségeknek, a hivatásos tűzoltóságok és a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szakmai támogatásának és természetesen az egyes települések önkormányzati támogatásának is.

 

 

Ezt követően az ÖTÉK és mentőszervezetek tagjai tételesen vették át a műszaki osztály segítségével egyesületenként csoportosított eszközöket.

 

HAK

Fotó: RTA

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×