Öt hónapon belül negyedszer mentett életet a volt győri katona

Öt hónapon belül negyedszer mentett életet a volt győri katona

Az őrvezető legutóbb egy gyalogosgázolásnál sietett a sérült segítségére és látta el szakszerűen a mentők megérkezéséig.

Katonai szolgálatát még Győrben, a 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezrednél kezdte Agárdi László őrvezető, aki most az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság, 7. Területvédelmi Századának gépjárművezetője.

Legutóbb - február 13-án, kedden - pécsi szolgálati útja során volt szemtanúja annak, hogy a belvárosban, egy gyalogátkelőhelyen elgázolnak egy gyalogost.

Agárdi őrvezető - a harctéri életmentő tanfolyamon (Combat Life Saver - CLS) tanultak alapján - azonnal nekiállt a sérült ellátásának. Megállapította, hogy a fiatal hölgy súlyos láb- és gerincsérülést szenvedett, majd a mentők kiérkezéséig elsősegélyben részesítette a sérültet.

Mivel mindig tart magánál harctéri életmentő katona felszerelést, a sérült kihűlését is meg tudta akadályozni: a nő alá hőfóliát rakott, illetve betakarta saját ruházatával is.

Mindeközben az őrvezetővel együtt utazó Huszár Bálint főtörzsőrmester a forgalom elterelésével biztosította a helyszínt.

A korábbi életmentésekről is olvashatnak. Az elsőért és a másodikért kattintsanak!

Foráss és fotó: honvedelem.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×