Prevenció az autópályán

Prevenció az autópályán

Folytatódott az M1-es autópályán elkövetett trükkös lopások megelőzését célzó kampány Mosonmagyaróvár térségében.

A rendőrök a nyári turisztikai idény kapcsán, az autópályán elkövetett vagyon elleni bűncselekmények megelőzésére hívták fel ismételten a magyar és a külföldi utazók figyelmét. A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetséggel közösen szervezett figyelemfelhívó kampánynak célja a trükkös módszerrel elkövetett lopások megelőzése volt. A bűnmegelőzési szakemberek az akciót július 31-én, az M1-es autópálya 162-es kilométerszelvényénél található Moson pihenőben tartották meg.

A rendőrök felhívták az utazók figyelmét az autópályákon és a pihenőhelyeken előforduló veszélyhelyzetekre. A közlekedők információkat kaphattak a gyorsforgalmi utakon előforduló trükkös módszerrel elkövetett bűncselekmények jellemzőiről, és azok megelőzésének lehetőségeiről. Munkatársaink a téma kapcsán többnyelvű információs füzetet adtak át a gépjárművezetőknek.

A kiadványban is olvasható tanácsok közül a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakat ajánlja az úton lévők figyelmébe:

- Értékeit ne hagyja szem előtt az autóban, pénzét, okmányait tartsa magánál!

- A túl segítőkész idegenekkel legyen bizalmatlan! Autója központi zárjának használatával elkerülheti, hogy kívülről azt bárki felnyithassa.

- A gépjárműből való kiszállást követően azonnal zárja le az ajtókat!

- Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a gépkocsinál!

- Pihenésre nagy forgalmú, kellően megvilágított parkolót használjon!

 

Forrás: police.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×