Sikeresen teljesítette a győri lány a Budapest–Bamako Rallyt

Sikeresen teljesítette a győri lány a Budapest–Bamako Rallyt

Idén januárban hihetetlen kalandba kezdett két magyar hölgy: a győri Garai Zsófia és a budapesti Orbán Marianna egyedüli női csapatként vágott bele a 2018-as Budapest–Bamako Rallyba, a Spirit kategóriában.

A duo persze nem lett volna teljes a tiszteletbeli harmadik tag, vagyis Rozalinda nélkül. A lányok egy 1977-es Mercedes W123 kombival vágtak neki a különleges útnak, amely nem volt eseménymentes. Az autó kisebb fennakadások nélkül repítette célba az alkalmi rallyversenyzőket, de azért akadtak rizikós szakaszok.

A szenegáli és a mauritániai határátkelés bizony nem volt egyszerű menet, de Zsófi szerint minden szituáció megoldható kellő határozottsággal és rátermettséggel, amelyből csapattársával együtt mind a ketten gyűjtöttek már a korábbi útjaik során. A Budapest–Bamako Rally ideje alatt a mezőny egy lázongásba is belefutott Tambakundában, a helyiek gumikat gyújtottak fel és eltorlaszolták a város kijáratait. „Ott az információ hiánya okozott nehézséget, nem tudtuk, hogy ránk mérgesek-e vagy maguk között ered a probléma” – mesélte Zsófi.

 

 

A győri lány nagyon szereti az állatokat, így természetesen a szenegáli és a gambiai szakaszt várta a legjobban. Az út során alkalmuk volt olyan kempingben is megszállni, amelynek közvetlen szomszédságában egy csimpánzcsalád élte a mindennapjait. Ezekért az élményekért is mondja azt Zsófi, hogy gondolkodás nélkül újra belevágna az útba. Búcsúzóul egy jó tanácsot is kaptak a Győr+ Este rádió hallgatói. „Nem szabad összehasonlítani az itthoni és az újonnan megismert világokat, mindegyiket a saját helyén kell kezelni. Az élményekből táplálkozva, meg kell élni azt a pozitív különbséget, amit egy ilyen út tud adni a kalandoroknak!”

 


Győr+ Rádió
Fotó: beküldött

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×