Szakadékba zuhant egy busz Indiában, többen meghaltak

Szakadékba zuhant egy busz Indiában, többen meghaltak

Szakadékba zuhant egy busz az Észak-Indiában lévő Himácsal Prades államban, legalább 25 ember meghalt és többen súlyosan megsérültek - közölte csütörtökön a helyi rendőrség.

Egy helyi rendőrségi tisztségviselő tájékoztatása szerint a busz lecsúszott az útról és egy 150 méter mély szakadékba zuhant a Himalája hegységnél. Hozzátette: a balesetben legkevesebb 25-en haltak meg, és ugyanennyien megsérültek, őket kórházba szállították.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a sérültek közül sokan válságos állapotban vannak, ezért a halálos áldozatok száma még emelkedhet.

Helyi sajtójelentések szerint a busz 50 utast szállított, de a rendőrség információi szerint a jármű túlzsúfolt volt, ezért egyelőre nem lehet megállapítani, hány ember utazott a buszon.

A közúti balesetek gyakoriak Indiában, itt tartják nyilván a világ legtöbb halálos kimenetelű közlekedési balesetét. Az ázsiai ország közlekedési minisztériumának adatai szerint évente mintegy 135 ezren halnak meg az utakon. A baleseteket általában a sofőrök figyelmetlensége, illetve a közutak és a járművek rossz állapota okozza.

 

MTI

Képünk illusztráció: TRT World

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×