Telefonfeltöltés tíz másodperc alatt!

Telefonfeltöltés tíz másodperc alatt!

Senki sem szereti, ha a telefonja lemerül, főleg akkor nem, ha nincs rá lehetősége vagy ideje, hogy órákig töltse. Az amerikai kutatók azonban már tudják, hogyan töltődhetne fel másodpercek alatt a mobilunk, laptopunk, sőt, néhány perc alatt az elektromos autónk is.

Az erős, extrém gyors akkumulátorok kifejlesztése a mai modern világban hatalmas előrelépés lenne, s bár rengetegen próbálkoztak vele hiába, most úgy tűnik, az amerikai Drexel Egyetem kutatóinak sikerülhet. Hogyan? A ma használatos akkumulátorok elektródáinak cseréjével. A szakemberek az MXene nevű nanoanyagból fejlesztettek elektródákat, melyek lehetővé tennék a kémiai akkumulátorok hihetetlenül gyors töltését, ugyanis ez az anyag rendkívül jó vezető, ráadásul az ionok szabad áramlásának is utat enged. Ezzel az új akkumulátor-technológiával másodpercek alatt töltődne fel bármely akkumulátoros kütyünk, de az elektromos autónk töltése is szinte a sima autó tankolási idejét venné csupán igénybe.

Még évekbe telhet, mire mire legyártják ezt a szuper töltést segítő eszközt, azonban az biztos, hogy nagyon praktikus lesz, hiszen a mostani töltőknek csak egy alkatórészét kell kicserélni, s nem szükséges teljesen újakat gyártani.

 

Forrás: HVG

Kép: Pexels

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×