Téli nagyüzem a Győr-Szol-nál

Téli nagyüzem a Győr-Szol-nál

A társaság a hét elején érkezett hóesés kezdete óta folyamatosan végzi a kezelésében lévő utak és közterületek síkosságmentesítését. Mivel a lehullott csapadék jó része elolvadt, elsősorban a lefagyások megelőzése kapott hangsúlyt az elmúlt napokban, és ez várható a következő 24 órában is.

A szolgáltató gépei legutóbb csütörtökre virradó éjszaka juttatták ki a szóróanyagot az utakra, előre láthatóan ma éjjel is hasonló „alásózással” igyekeznek elejét venni a csapadék le fagyásának. Az idei évben már több száz tonna szóróanyag kijuttatása vált szükségessé, amikor a városi úthálózat teljes programját végigjárják a gépek, alkalmanként 30-40 tonnányi szóróanyag kerül az utakra és a közterületekre.

A nappali időszakban a társaság munkatársai kézi erővel takarítják és síkosságmentesítik a buszmegállókat, járdákat, tereket, a közterületeknek azon részeit, ahol a megmaradt hó akadályozhatja a közlekedést.

A folyamatos munkának köszönhetően a Győr-Szol Zrt. kezelésében lévő utakon az időjárás eddig nem okozott jelentős fennakadást a forgalomban.

A meteorológiai előrejelzések szerint a következő napokban kevesebb csapadék, ám jelentős lehűlés várható. A szolgáltató felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a mínusz 5 foknál hidegebb időben a síkosságmentesítő szóróanyag hatékonysága fokozatosan romlik, így extrém hideg időjárás estén egyre több helyen kell számítani csúszós utakra, járdaszakaszokra.

A szokatlan hideg miatt csúszásveszély alakul ki a vízpartokon is. A győri folyópartok mentén elkészült új szakaszok több pontján figyelmeztető táblák jelzik a fokozott balesetveszélyt, így ezeket a sétálóutakat mindenki saját felelősségére használhatja. A téli időszakban érdemes fokozottan figyelniük az itt közlekedőknek, hiszen a páralecsapódás miatt ezeken a helyeken könnyen előfordulhat jegesedés, még enyhébb időben is jelentős a csúszásveszély.

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×