Teljesül a gyermekek álma

Teljesül a gyermekek álma

Idén rekord összeg, 13,6 millió forint gyűlt össze a Kantharosz Gálán, melyet pályázati úton kiválasztott, fiatal tehetségek és gyerekeket támogató szervezetek között osztanak szét.

Az eredményesen pályázók szerdán vehették át a támogatásról szóló oklevelet. Tagai István, az Európai Borlovagrend Hungária Konzulátus vezetője, a Kantharosz Civil Összefogás szervezőbizottságának tagja elmondta, idén csodálatos dolog történt, hiszen hét civil szervezet összefogása fantasztikus eredményt hozott. Évről évre egyre értékesebbek a licitre felajánlott tárgyak, és egyre lelkesebbek a licitálók. Az elnök kiemelte, már szervezik a tizedik gálát, amelynek helyszíne ezúttal valószínűleg a Győri Nemzeti Színház épülete lesz 2019. április 4-én, ahová nagyszabású jótékonysági koncerttel, borárveréssel várják a támogatókat.

 

Pió Márta, a gála gesztora arról tájékoztatott, hogy idén összesen 32 pályázat érkezett, közülük 12-őt részesítettek díjban, 300 ezer és 2,8 millió forint közötti összegben. Ezúttal is olyan célokat támogattak, amelyekkel a gyermekek egy-egy nagy álma valósulhat meg.

 

 

Eyassu Vincze Barbara modern táncos kislány a Salzburgi Táncakadémiai tanulmányaihoz, Kurdi Csongor kajakos fiú és Sipőcz Richárd judós sportsikerei megvalósításához, Erős Hunor sportlövő fegyvervásárláshoz, Baross Ádám zongorista – aki a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolára felvételizik – kottavásárláshoz kapott segítséget.

 

 

Olyan szervezeteket is támogat a Kantharosz, akik a gyermekek érdekében tevékenykednek. A Dorcsi Rita Mozgásfejlődésért Alapítvány mászófalat kap, a gyerekek mozgásfejlesztéséhez, az Engel Alapítvány Újvárosi hátrányos helyzetű gyerekeknek segít digitális eszközökkel, de támogatják a Győri Waldorf Egyesületet, és a dunaszerdahelyi Értelmileg Akadályozottakat Segítő Társulást is. A Jóság Süti Napok Civil Társaság pedig egy, a Gyermekmentő Alapítvány javára vásárolt eszközbeszerzéshez kért és kapott támogatást. A Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnázium nemzetközi tanirodai kiállításra viheti el diákjait, a Váci Mihály Általános Iskolában pedig a térburkolatra festhetnek játékokat a kapott összegből.

 

Szerző: Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×