Újabb elismerés: győri tűzoltó az év tiszthelyettese

Újabb elismerés: győri tűzoltó az év tiszthelyettese

Február 13-án tartotta évérékelő és feladatszabó állománygyűlését a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A rendezvényen egy győri lánglovag is kitüntetésben részesült!

A rendezvényen részt vettek a társ- és együttműködő szervezetek, szakmai és érdekvédelmi szövetségek vezetői, képviselői, a BM OKF vezetése, a megyei katasztrófavédelmi igazgatók, az oktatási intézmények igazgatói, a kirendeltségvezetők és a tűzoltóparancsnokok.

Az eseményen dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, valamint Papp Károly r. altábornagy, közbiztonsági főigazgató évértékelője után sor került a miniszteri elismerések átadására is. Dr. Góra Zoltán az év tiszthelyettese címet adományozta tűzoltósági kategóriában Józsa György tűzoltó főtörzsőrmesternek, a győri hivatásos tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Józsa György tűzoltó főtörzsőrmester 2002. február 1 óta a Győri Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon teljesít szolgálatot beosztott tűzoltóként. Kiemelkedő a szakmai munkája, példamutató a szakmai és emberi magatartása, a szorgalma, a teherbíró képessége, pálya iránti elhivatottsága. Ennek bizonyítéka, hogy kiemelkedően végzett tűzoltói munkája elismeréseként, bátor, hősies helytállásáért már többször kapott elismerést, de két esetben sikeres életmentés végrehajtásában is aktívan részt vett. 2017. április 7-én közúti baleset történt Győrben, a jármű vezetője életveszélyesen megsérült. A szabadnapját töltő Józsa György a balesetet látva megállt és a bajbajutott ember segítségére sietett: megkezdte újraélesztését és folytatta azt a mentők kiérkezéséig, megmentve ezzel a sérült életét.

 

 

A főtörzsőrmester 2018. szeptember 8-án szabadnapján tért be az egyik helyi üzletbe, ahol rosszul lett egy ember. Ő azonnal a segítségére sietett, majd egy szabadnapos rendőr és egy másik téti lakos is segítséget nyújtott. Józsa György folytatta az újraélesztést, és a mentőszolgálattól telefonon kapott instrukciók segítségével ellátták a beteget, akiről később kiderült, hogy szívinfarktusa volt. Józsa György tűzoltó főtörzsőrmester nemcsak munkaidejét tölti hatékonyan, a közösséget szolgálva és példamutatóan, hanem szabadidejében is embertársait segítő, elhivatott TŰZOLTÓ, aki immár két emberéletet mentett meg közvetlenül.

 

Forrás: Katasztrófavédelem
Fotók: Jóri András – BM OKF

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×