Újabb előrelépés a SKILLS+ projektben

Újabb előrelépés a SKILLS+ projektben

A Pannon Novum Nonprofit Kft. partneri részvételével és a Pénzügyminisztérium (GINOP Irányító Hatóság) szakmai támogatásával 2016. április 1-jétől elindult „SKILLS+ -Supporting knowledge capacity in ICT among SME to engage in growth and innovation” elnevezésű projekt fontos állomásához érkezett.

Elkészült ugyanis a projekt első három évének legfontosabb eredménye, a regionális Akcióterv a Pannon Novum Nonprofit Kft. koordinálásával.

Az Akcióterv átfogó célja a KKV versenyképességi szakpolitikák javítása megfogalmazott akciókon keresztül, melyek a magyar parner esetében elsősorban a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program egyes felhívásainak tartalmi módosításaira, kiegészítéseire irányulnak. A megfogalmazott akciók végrehajtására 2020-ig lesz lehetősége a partnereknek. Az elkészült dokumentum tartalmazza a projekt során a partnerek által összegyűjtött transznacionális jó gyakorlatok hazai alkalmazásának lehetőségeit is.

A projektben egyébként 12 partner dolgozik együtt német vezető partner irányítása mellett Bulgáriából, Horvátországból, a Cseh Köztársaságból, Finnországból, Görögországból, Magyarországról, Lettországból, Norvégiából, Lengyelországból és Spanyolországból azzal a céllal, hogy népszerűsítsék az információs és kommunikációs technológiák (ICT) használatához szükséges képességeket a vidéki kis- és középvállalkozások között, ezáltal segítve őket, hogy teljes mértékben kihasználják a digitális piacok adta lehetőségeket és élvezzék a digitális gazdaság előnyeit.

 

Fotó: pixabay.com

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×