Valentin-napi mozi ajánló

Valentin-napi mozi ajánló

Február 14-én is izgalmas filmeket láthatnak az érdeklődök a Rómer Házban, cikkünkből kiderül, hogy mely mozikkal ismerkedhetünk meg ezen a héten.

„Valentin napon is mozizhatunk, de nem tipikus szerelmes filmekkel készülünk a nézők számára”- árulta el Pongrácz Balázs, az I love mozi közösség ötletgazdája a Győr Plusznak. Február 14-én, vasárnap, 16 órakor az Ezerízű szerelem című színes, feliratos, indiai-francia-német-amerikai vígjátékot vetítik a Rómer Házban. Az alkotás eredeti címe a The Lunchbox, ami már árulkodik a tartalomról. Az ötletgazda elmondta, hogy a film középpontjában egy indiai szokás áll: nagy vállatokhoz ételhordók szállítják az ebédet minden délben. Az ebédszállítók munkája családi alapon öröklődik, egy hatalmas, zárt közösség foglalkozik ezzel. Minden nap ötezer „dabbawallah” indul útnak a zsúfolt helyi vonatokon és a kaotikus utcákon át, hogy a háziasszonyok konyhájából eljuttassák a meleg ételt a férjek munkahelyére. Mivel azonban a legtöbb „dabbawallah” írástudatlan, egy sajátos, bonyolult kódrendszer alapján találják meg a címeket Mumbai labirintusában. A rendszer olyan pontos és tökéletes, hogy a Harvard Egyetem ezzel foglalkozó kutatói szerint elvileg csak minden négymilliomodik ételdoboz mehet valaha rossz címre. A film története erre a hajszálnyi hibalehetőségre épül.

 

 

18 órakor a 45 év című filmet tekinthetik meg a Rómer Házba látogatók, amelynek egyik főszereplője az idén Oscar-díjra jelölt Charlotte Rampling. A filmben története szerint Kate és Geoff 45-dik házassági évfordulójáig már csak egy hét van hátra. Jól haladnak az előkészületek az ünnepléshez. De egy váratlan levél mindent felborít: Geoffet arról értesítik, hogy évtizedekkel ezelőtt eltűnt régi szerelmének holttestét megtalálták egy svájci gleccserbe fagyva. Az ünnepség előkészületei ezután nem maradnak feszültség nélkül. „Az alkotás egyébként az Európai Filmfesztiválok egyik kedvence volt, így a Rómer Házból sem hiányozhat”- tette hozzá az ötletgazda.

 

 

20 órakor pedig a Legújabb testamentum címmel vetítik az utolsó filmet ezen a napon. A történet arról szól, hogy milyen lenne a világ, ha egy 10 éves kislány alakítaná, és ő határozná meg a törvényeit.Az alkotásban Isten nem a mennyekben, hanem Brüsszelben él. Feleségével és lányával egy kispolgári ízléssel berendezett lakásban tengeti mindennapjait, dolgozószobájából keserítve meg az életünket. Ha azt hittük, hogy csak véletlenül esik a lekváros kenyér mindig lekvárral lefelé a földre, vagy hogy csak pechünk van, hogy a pénztárnál mindig a mi sorunk a leglassabb, akkor tévedtünk. Isten azzal üti el az idejét, hogy ezekhez hasonló bosszantó szabályokat ötöl ki, hogy megkeserítse az életünket. A fia egyszer már fellázadt a mogorva, rosszindulatú, befordult apja ellen, de az Újszövetség nem oldott meg mindent. Most Isten lánya, a tízéves Ea a soros, hogy kimenjen az emberek közé és új alapokra helyezze a világ működését. Ea feltöri apja számítógépét, az embereknek sms-ben kiküldi haláluk időpontját, ezzel káoszt szabadít a világra, majd megszökik, hogy hat új apostolt keressen, akikkel megírhatja a Legújabb testamentumot. „Azt gondolom, hogy egy vidám befejezése lesz a Valentin-napi vetítéssorozatnak”- mondta el Pongrácz Balázs.

 

 

Forrás: facebook.com/romerhaz

facebook.com/ajlavmozi

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×