Vonat és autó ütközött Városlődön

Vonat és autó ütközött Városlődön

A balesetben egy ember megsérült.

Városlőd közelében, egy - fénysorompó tiltó jelzése ellenére - sínekre hajtó személygépkocsi ütközött a Veszprémből Celldömölkre tartó vonattal. A műszaki mentést végző ajkai hivatásos tűzoltók a mentőkkel közösen egy embert kiemeltek az autóból, majd segítettek a sérültet a mentőhelikopterbe helyezni.

A vonaton személyi sérülés nem történt. A mozdony az ütközés miatt üzemképtelen lett, a pályakotrója sérült.

A rendőrségi helyszínelés és a műszaki mentés ideje alatt – előre láthatóan délig – nem közlekednek a vonatok Városlőd és Városlőd-Kislőd állomások között. Az utasokat Ajka és Veszprém között pótlóbusz szállítja. Az ütközésben érintett járat utasait leszállítják és visszakísérik a városlődi állomásra, ahonnét pótlóbusszal utazhatnak tovább Ajkáig.

A Citadella nemzetközi gyorsvonat belföldi része Veszprémig közlekedik, a nemzetközi része pedig kerülő útirányon, a Balaton északi partján, majd Ukk érintésével megy Ljubljanába.

A baleset és az átszállások 20-30 perccel növelhetik a menetidőt is a Budapest-Székesfehérvár-Szombathely vonalon. A baleset okozta közlekedési fennakadások miatt utasaink elnézését és türelmét kérjük!


Forrás: Katasztrófavédelem/MÁVINFORM

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×