01.13. A halhatatlanságra vágyó királyfi

01.13. A halhatatlanságra vágyó királyfi

A halhatatlanságra vágyó királyfi című előadást láthatják a gyerekek a győri Vaskakas Bábszínházban január 13-án 11 órától.

 

A halhatatlanságra vágyó királyfi leghőbb vágya, hogy felkutassa a Halhatatlanságot, feleségül vegye, és boldogan éljenek, amíg világ a világ, sőt, még azon is túl – örökkön örökké. Csillapíthatatlan halhatatlanságvágya arra sarkallja, hogy egy nap, hátrahagyva az apját, és a rá váró királyságot, útnak induljon, és felkutassa a Halhatatlanságot, a világ végén is túl élő, magányos királylányt. Útja során számos birodalomba eljut, ahol az uralkodók csábító ajánlatokkal kecsegtetik: hol száz, hol kétszáz, máshol pedig ötszáz egészséges és boldog évet ígérnek neki, ha velük marad. A halhatatlanságra vágyó királyfi megingathatatlannak látszik, de vajon tényleg jó-e az, ha az örök élet után vágyakozunk? Nem jobb-e, ha abból rövid és véges életből próbáljuk meg kihozni a legtöbbet, ami itt a Földön adatott nekünk szeretteink körében?

 

A Vaskakas Bábszínház előadása, melyben a Halál és a Halhatatlanság is hús-vér szereplőkké válnak, többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ, A halhatatlanságra vágyó királyfi című népmesén keresztül, Szálinger Balázs lírai, és egyben humoros szövegének segítségével.

 

Magyar népmese alapján írta: Szálinger Balázs (József Attila-díjas)

Dramaturg: Nagy Orsolya

Díszlettervező: Cziegler Balázs

Jelmez- és bábtervező: Szűcs Edit

A jelmeztervező munkatársa: Kecskés Krisztina

Zeneszerző: Tarr Bernadett

Koreográfus: Fitos Dezső (Harangozó Gyula-díjas)

Rendező: Markó Róbert

 

Játsszák: Főglein Fruzsina, Horváth Márk, Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas), Markó-Valentyik Anna, Szúkenyik Tamás

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×