01.15. Beszélgess velem Istenről és a borról

01.15. Beszélgess velem Istenről és a borról

Különleges vendéget hívott meg a Beszélgess velem! sorozatba dr. Czipf Csongor és csapata. Dr. Lőrincz György ma elismert borász Magyarországon. A St. Andrea Szőlőbirtok fogalommá vált.

A tulajdonos kitüntetések sorával büszkélkedhet: 2007-ben a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki, 2008-ban a Borászok borásza, 2009-ben az Év Bortermelője, 2013-ban megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjét.

Amitől a története beleillik a Széchenyi Egyetemen zajló programba, aminek célja olyan hiteles emberekkel beszélgetni, akik hitükkel és tetteikkel példák lehetnek, az egy váratlan fordulata a vendég életének. Dr. Lőrincz György sikeres, első osztályban játszó vízilabdás volt, majd végzettségének megfelelően borász lett. Megalapította önálló borászatát társtulajdonosként Egerben, ám elvesztette a társát. Veszélybe került a vállalkozás is. Akkor fordult a hit felé. Elvégezte a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolát, négy gyermekét is megkeresztelte. Ma az a hitvallása, hogy minél szebb, karakteresebb borokat termeljen. A palackokon az elnevezések is beszédesek: Áldás, Merengő, Boldogságos, Örökké, Csakegyszóval, Valóban méltó. Az evangelikus.hu portálnak úgy nyilatkozott: „sokan úgy gondolnak a borra, mint kizárólag részegítő italra, holott a kereszténységben is fontos szerephez jut a hegy leve.”

A témáról bővebben január 15-én kedden 17 órakor egy borkóstolóval egybekötött programon hallhatnak az érdeklődők, és kortyolhatnak áldást, boldogságot. A moderátor Pió Márta lesz.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×