01.21-27.Ökumenikus imahét Győrben

01.21-27.Ökumenikus imahét Győrben

Idén január 20. és 27. között rendezik meg az imahetet a Krisztus-hívők egységéért. Az idei ökumenikus imahét mottója: „Az igazságra és csakis az igazságra törekedj…”

Segédanyagát az indonéz testvérek állították össze, akik azt kérték a közösségektől, hogy az istentiszteletek, imádságok során két kartont/cédulát készítsenek elő minden résztvevő számára. A liturgiák alatt a jelenlévők gondolkodjanak el azon, hogyan köteleződhetnek el az igazságosság, az irgalom és az egység egy konkrét cselekedete mellett. Majd írják le mindkét kartonra a saját konkrét vállalásukat. Az egyik lapocskát mindenki az ingére tűzi; a másikat összegyűjtik a felajánlás alatt, és a kereszt alá helyezik. Az istentisztelet végén ezeket szétosztják a távozók között, hogy mindenki imádkozhasson egy – valaki más által vállalt – feladatért. Az indonéz testvérek arra kérik a lelkipásztorokat, hogy mindezt az istentisztelet elején magyarázzák el a résztvevőknek, valamint térjenek rá vissza a prédikáció során is.

Az ökumenikus imahét anyaga letölthető a Magyar Katolikus Egyház honlapján keresztül, PDF formátumban.

A győri eseménysorozat január 21-én, hétfőn kezdődik. Ezen a napon 18 órától a Kossuth utcai református templomban igét hirdet Szemerei János evangélikus püspök. Az eseményen jelen lesz Veres András győri megyéspüspök. Ugyanebben az időpontban a győr-ménfőcsanaki Szent Kereszt-templomban (Pannonhalmi Területi Apátság) Bella Péter református lelkész hirdet igét.

Január 22-én, kedden 17 órától a győr-nádorvárosi Szent Imre-templomban Vancsai József evangélikus lelkész végez szolgálatot. Ugyanezen a napon, 18 órai kezdettel a Kossuth utcai református templomban tart elmélkedést Lukácsi Zoltán győr-szigeti plébános.

 

Január 23-án, szerdán 17 órai kezdettel a győr-nádorvárosi evangélikus templomban mond szentbeszédet Balázs Tamás, a győri Szent Imre-templom plébánosa; 18 órától pedig Heizer Tamás baptista lelkipásztor végez szolgálatot a Kossuth utcai evangélikus öregtemplomban Szintén 18 órától Bartók Ferenc OSB, a győr-ménfőcsanaki Szent Kereszt-templom plébánosa mond szentbeszédet a győr-ménfőcsanaki evangélikus templomban.

 

Január 24-én, csütörtökön 17 órától Szakács Sándor református lelkipásztor hirdet igét a győr-szabadhegyi Szent Anna-templomban; 18 órától pedig Sárai-Szabó Kelemen OSB perjel tart elmélkedést a Kossuth utcai evangélikus öregtemplomban.

 

Január 25-én, pénteken 17 órától a győr-szabadhegyi református templomban Szalóky Albert OSB győrszentiváni plébános mond szentbeszédet; a Nagyboldogasszony-székesegyházban 18 órától Wagner Tamás református lelkipásztor végez szolgálatot. Szintén 18 órától a győr-ménfőcsanaki Nagyboldogasszony-templomban Lentulai Attila református lelkész hirdet igét.

 

Január 26-án, szombaton 17 órai kezdettel a győrszentiváni Keresztelő Szent János-templomban (Pannonhalmi Területi Apátság) Kocsis Ábel református teológus végez szolgálatot; a győr-szigeti Szent Rókus és Sebestyén-templomban Jánosa Attila evangélikus lelkipásztor hirdet igét 18 órától.

 

Január 27-én, vasárnap 18 órától a Hajnalcsillag Baptista Imaházban Erlitz Anita református lelkipásztor hirdet igét.

 

forrás: Győri Egyházmegye Sajtóirodája

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×