02.23-24. Goto86 - Vissza a múltba #3

02.23-24. Goto86 - Vissza a múltba #3

Retro számítógép-kiállítás és játszóház várja az érdeklődőket február 23-án, és 24-én a győri Rómer Házban (Teleki L. u. 21.).

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeummal közös szervezésben egy 2 napos kiállítás és játszóház keretében idézzük fel a 80-as, 90-es évek számítógépeinek és konzoljainak történelmét. Nektek ehhez nem lesz más dolgotok, mint benézni a Rómer Házba, keresni egy gépet, majd leülni elé és játszani. Nincs időkorlát, nincs pénzbedobás, csak színtiszta nosztalgia egy őszinte kor csodáival.

Délelőttől egészen estig nyüstölhetitek az Amigákat, C64-eket, NES-eket, SNES-eket, Atarikat és még sok-sok más típust.

Légy újra gyerek, vagy ismerd meg, milyen gépeken nőttek fel a szüleid, és gyere le hozzánk!

A játszóház mellett kiállításra kerül több érdekes, egyedi vagy ritka számítógép, amiket kiegészít jó pár kvarcjáték is.

Ki ne emlékezne, hogy milyen volt a szomszéd gazdag fiút lenyomni Out Run-ban, vagy a legjobb barátunkat megverni egy Wizard of Wor-ban!? Nos, akinek ez mond valamit, vagy épp semmit, azoknak itt a remek alkalom (újra) átélni mindezt.

A játszóház keretén belül versenyt hirdetünk, ahol a kor egyik, páros formában is játszható játékával mérkőzhettek egymás ellen. A játék nevét később, a rendezvény kezdete előtt hozzuk nyilvánosságra, hogy legyen időtök felkészülni. Szóval elő az emulátorokkal vagy az igazi vasakkal, mert a verseny fődíjáért bizony érdemes lesz gyakorolni!

Aki a legjobb lesz, és az egyenes kieséses rendszerben legyőzi minden ellenfelét, az egy eredeti, teljesen felszerelt, játékkal ellátott konzolt vihet haza a Rómer Flóris Múzeum felajánlásában.

Ha pedig a tudásod nagyobb, mint a kézügyességed, akkor a "Ki mit tud" játékban szintén egy konzolt nyerhetsz a Pictogram - Oszd meg a pillanatot oldal felajánlásában.

A játszóház és kiállítás mellett egész napos filmvetítésekkel is készülünk.

2019.02.23. déltől éjfélig - kiállítás és játszóház

2019.02.24. 10:00-18:00 óráig - kiállítás és játszóház

 

Belépő: 500 Ft

16 év alattiaknak ingyenes!

 

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×