02.24. Maszkok és álarcok

02.24. Maszkok és álarcok

Maszkok és álarcok: ismerd meg önmagad! címmel gyakorlati szeminárium kezdődik a FILO-Pontban (Győr, Kálóczy tér 15.) február 24-én szombaton, 15 órakor.

A résztvevők megismerkedhetnek az átlényegülés művészetével és a szakrális maszk szerepével. Papírmaszkot készíthetnek, és részt vehetnek a „karneválon”, ahol mélyebb önismeretre tehetnek szert.

A színházban eredetileg alapeszköz volt a maszk, melynek segítségével a színészek láthatóvá tették a láthatatlan erőket és lelki jelenségeket. Ezzel felfedték a maszk mögötti világot, segítve a nézők önismeretét és fejlődését. A régi tudás morzsái őrződtek meg a karneváli hagyományban, amelyet a világ számos pontján igyekeznek életben tartani, vagy újra feléleszteni. Ezek az ünnepek ma is vonzóak, mert őriznek valamit egykori, közösséget megújító jellegükből.

A szeminárium résztvevőinek lehetősége lesz kipróbálni, hogyan lehet járni az átalakulás útját a koncentráció és a képzelet segítségével, valamint hogy milyen érzés maszkot ölteni, és részt venni a „karneválon”.

A karnevál hatalmas játék, amelyben talán sokkal többet fedezünk fel és mutatunk meg magunkból, mint bármikor, hisz mintha ezer lehetőség nyílna meg előttünk.

„Legyen mássá – hogy aztán teljesebb önmagává legyen...” Vekerdy Tamás

 

A workshop 19.30-ig tart egy szünettel.

A szemináriumot vezeti: Szabados Éva színész, színpadi játék tanár

A korlátozott létszám miatt regisztráció szükséges a gyor@ujakropolisz.hu e-mail címen. Határidő: február 23. péntek, 12.00

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×