03.15. Wiener Choralschola

03.15. Wiener Choralschola

A Pannonhalmi Főapátság 2019-es kulturális és spirituális évadát a csendnek szenteli. Nagyböjt időszakában, a Szent Márton-bazilikában felcsendülő zene- és kórusművek megnyitják a csend dimenziót, közelebb viszik a hallgatóságot saját elcsendesedésük útján.

Alma fulgens crux– 8–14. századi gregorián ének a bencés szerzetesek elmélkedésével

Vezényel: Daniel Mair

A WIENER CHOLARSCHOLA 1996-ban Vienna Gregorian Voices néven alapították a bécsi zeneművészeti egyetem egyházzene szakos végzős hallgatói. Az együttes tagjai különleges módon foglalkoznak a gregorián korállal és a korai többszólamúság-gal, az énekek során és azok tudományos kutatásában (szemiológia) egyaránt. A Wiener Choralschola összes énekese egyenrangú egymással. Így mindig össze tud-ják egyeztetni egymással a gregorián énekek zenei tartalmát és értelmezését. Ez a gyakorlat teret teremt az érzelmeknek, a spiritualitásnak és a közösségnek.

A Wiener Cholarschola hangversenyekre és kongresszusokra kap meghívást az aláb-bi országokba: Ausztria, Németország, Svájc, Olaszország, Belgium, Románia és Szlovákia. 2006-ban az olaszországi Arezzóban megrendezett 54., Guido d’Arezzo Nemzetközi Kórusversenyen egyházi korálének kategóriában elnyerte a legjobb együttesnek járó kitüntetést, 2009-ben ugyanott „Guidoneum Award“ díjat nyert. 2011-ben a Wiener Musikverein Goldenen Saaljában debütált.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×