Nyílt napra várják az érdeklődőket a távhőszolgáltatás napján

Nyílt napra várják az érdeklődőket a távhőszolgáltatás napján

Idén is csatlakozik a Győr-Szol Zrt. a Távhőszolgáltatás Napjához, melyet a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége kezdeményezésére 2014 óta minden évben megrendeznek.

A távhőszolgáltatók ezen a napon közösségi programokon keresztül ismertetik meg a környezetbarát, biztonságos és kényelmes távhőszolgáltatást a lakossággal.

A Távhőszolgáltatás Napján, április 13-án, pénteken nyílt napot tart a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási igazgatósága.

Az érdeklődők szakavatott kollégák kíséretében bejárhatják a győri távhőellátás „szívét”, a Rozgonyi utcai fűtőerőművet. Közelről láthatják, hogy hol termelik meg azt a hőt, ami a távhőhálózaton és a hőközpontokon keresztül eljut a város 24 ezer lakásába. Megnézhetik a kazánokat, a hővezénylő központot, a gázmotoros erőművet, sétálhatnak a 80 és 101 méteres kémények tövében. Megismerhetik, hogy miért környezetbarát, miért biztonságos a távhőellátás, miért lehet fontos eszköz a megújuló energia hasznosításában.

Az április 13-i nyílt napon 15 és 16 órakor kezdődnek a telephelybejárások. Gyülekezés a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási igazgatóságának Rozgonyi utcai telephelyén (9028, Győr, Rozgonyi u. 44.), a porta előtt, a kerékpártárolónál lesz.

A szolgáltató szeretné megkönnyíteni a résztvevőknek a helyszínre jutást, ezért 14 óra 30 perckor és 15 óra 30 perckor ingyenes buszjárat indul a Városháza oldalában található buszöbölből, mely elviszi az érdeklődőket a Rozgonyi utcába, majd a bejárását követően visszaszállítja őket a Belvárosba.

A nyílt napra és az ingyenes buszjáratra április 9-én, hétfőn déli 12 óráig a media@gyorszol.hu e-mail címen előzetesen is be lehet jelentkezni. A regisztráció azért fontos, mert a szervezők csak az előzetesen e-mailben feliratkozóknak tudják garantálni, hogy a kiválasztott időpontban helyet kapnak a csoportokban és az ingyenesen közlekedő buszon. Természetesen a regisztráció nélkül érkezők is részt vehetnek a programon, azonban előnyt élveznek, akik e-mailben előre jelezték érkezésüket.

A Távhőszolgáltatás Napjának programja nyilvános, azon bárki részt vehet. A nyílt napról bővebben is olvashatnak a www.gyorszol.hu internetes oldalon.

 

Kerékpártúra a távhővezeték mentén!

Újdonsággal készül a Győr-Szol Zrt. a Távhőszolgáltatás Napjára. Kerékpártúrát szervez a távhővezeték mentén, melynek kiindulási pontja Marcalváros II.-n, a Mécs László utca 18. szám alatt található hőközpont. Itt az érdeklődők megismerhetik a hőközpontok működését. Az érdekes ismertetőt követően a szervezőkkel közösen - a felszíni távhővezeték mentén előre kijelölt útvonalon - kerékpárral jutnak el a Győr-Szol Zrt. Rozgonyi utcai telephelyére, ahol a nyílt nap 16 órai csoportjához csatlakozva megtekinthetik a fűtőművet és annak kiszolgáló létesítményeit. Az útvonal hossza 4 km. A kerékpártúra ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A jelentkezéseket április 3-ig, keddig a media@gyorszol.hu e-mail címen várja a szolgáltató.

Gyülekező a kerékpártúrára: 2018. április 13. 15 óra

Gyülekezés helye: Győr, Mécs László utca 18. Hőközpont

Jelentkezési határidő: 2018. április 3.

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×