04.14. Ősgyümölcsös avató és Égigéző lemezbemutató koncert

04.14. Ősgyümölcsös avató és Égigéző lemezbemutató koncert

A Pannonhalmi Főapátság Hospodár-kertjében április 14-én (szombat) 10 órától Ősgyümölcsös avatás, interaktív faoltó- és metsző bemutató kezdődik. 11 órától Égigéző – Heinczinger Mika lemezbemutató koncert lesz.

"Érdekel milyen gyümölcsfa fajták voltak jellemzők a sokorói tájon 100-150 évvel ezelőtt? Szeretnéd megtudni, hogyan őrizzük meg ezeket az utókor számára? Ha érdekelnek a válaszok, látogass el Pannonhalmára! Az interaktív bemutató mellett a szabadtéri színpadon Heinczinger Mika koncertjével várunk kicsiket és nagyokat!"

 

 

"Ég-idézők: mint a tócsa-szemen megcsillanó napsugár. Égig érők: akár köd-ülte hajnalokon a fák koronája, a hegyek karéja. Ég-ígérők: mint a jól eltalált verssorok, mint a szerelmek. És mint a tücskök, énekesmadarak, virrasztó remeték: ébren őrködők. Őrködnek a világ felett, ezek az apró semmiségek. Visszhangjukat hallani a szélzúgásból, fűzizegésből, tűz-ropogásból. Épp a hangokon túlról. És talán ezekből a dalokból is: amelyek azért és úgy születtek, hogy megragadják ezt a mindenütt motozó, pislákoló, dolgok és arcok mélyén rejtőző semmiséget. Hiszen ég-igéző minden fölfelé forduló tekintet, kinyújtott kéz, felszálló sóhaj. Megigézik, megidézik, megragadják és megőrzik az eget. " /Nacsinák Gergely András/

A koncerten közreműködnek: Vedres Csaba, Pusztai Gábor, Heigl László, Takács Eszter, Heinczinger Flóra, Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, Tolcsvay Béla és Nacsinák Gergely András.

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×