05.06. Francis Holland School leánykórus koncertje

05.06. Francis Holland School  leánykórus koncertje

A Francis Holland School leánykórusa ad koncertet május 6-án, hétfőn 13.15-től az Evangélikus Öregtemplomban (Győr, Petőfi tér 2.).

London Chelsea városrészében található a Francis Holland Iskola mely egyike azon két független iskolának, amelyeket 1881-ben alapított Canterbury kanonokja Francis Holland Tisztelendő. Az iskola specialitása, hogy gondoskodó környezetet biztosít a növendékeinek, figyelve az egyedi igényekre, segítve őket a minél kiemelkedőbb tanulmányi eredmények elérésében és a lehető legszélesebb látókörű általános ismeretek elsajátításában.

Az alsó és felső tagozatban is virágzó zenei élet folyik. Az iskolának öt kórusa, egy zenekara, egy jazz zenekara, különböző vonós együttesei és kamarazenei csoportjai vannak. A legtöbb tanuló tanul valamilyen hangszeren zenélni vagy énekórákra jár. A Zene és Dráma tagozatok gyakran közös produkciókon is dolgoznak – idén például a West End egyik színházában mutatták be az „Ének az esőben” című darabot. A kórusok rendszeresen énekelnek miséken Anglia szerte különböző templomokban. Az iskola számos helyszínen adott műsort, többek között idén áprilisban a Cadogan Hall-ban koncerteznek.

A Francis Holland School zenei igazgatója Helen Vickery. Zenei tanulmányait a Cambridge Egyetemen végezte, előtte zongora kísérőnek tanult a Királyi Zeneakadémián. A tanítás mellett zongoristaként, kísérő zongoristaként és karnagyként rendszeresen jár fellépésekre.

Hannah Davidson a Newcastle Egyetemen tanult. A Newcastleben töltött évek alatt Hannah a St Nicholas Katedrális zenei asszisztenseként dolgozott és helyi Bach kórus próbáin vezényelt. Nemrégiben végzett a Fiatal karnagyok ösztöndíjas programján ahol a Sing for Pleasure elnevezésű jótékonysági kórus vezetője külön elismerésben részesítette. Amellett hogy a Francis Holland School-ban tanít Hannah még számos kórusban énekel, mint például a Serafine. Emelett a mester tanári diploma megszerzésén dolgozik.

Rachel Floyd a Durham Egyetem ösztöndíjas növendéke volt, ahol alapító tagja volt a Cathedral Consort of Voices elnevezésű programnak és a hangjáért Michael James Trust Awardban részesült. Emellett Chapel Choir Director ösztöndíjat is nyert. Azóta Kelet-Afrikától Nyugat- Yorkshire-ig sok helyen tanított zenét. Jelenleg is énekel amellett, hogy a Francis Holland School-ban tanít. New Forest-ben szoprán szólistaként és számos helyi és egyházi kórusban énekel. Több alkalommal énekelt a Collegiate Singers-ben a Westminster Apátságban és a Kantati-ban, ami egy profi londoni és dél-angliai kórus.

A koncert ingyenes!

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×