05.18. A Barabás-festőkör tárlata

05.18. A Barabás-festőkör tárlata

A Barabás László festőművész által vezetett Barabás-festőkör már kilencedik alkalommal állítja ki alkotásait. Az idei bemutató május 18-án 17 órakor kezdődik a Richter Teremben (Gyõr, Aradi vértanúk útja 16.).

2018. május 18-án pénteken 17.00 órára a Richter János Hangverseny- és Konferenciaterembe (Gyõr, Aradi vértanúk útja 16.) Közremûködnek: a Széchenyi István Egyetem Mûvészeti Kar hallgatói

 

A kiállításra látogatók között bizonyára lesznek olyanok, akik tetten érik a tapasztalat, a gondolat és önmegnyilatkozás változását a festőkör tagjainak munkáiban. Mindennapi világukban különböző témákra bukkanva, gondolataik és személyiségük szűrőjén keresztül viszik a vászonra személyes vallomásukat a festők. A kör tagjainak munkáiban elmélyedve, a szemlélődő átérezheti, ahogyan alkotójuk a rendelkezésre álló, a festészetben hagyományosan használt kevés eszközzel, a valóságot számtalan egyéni látásmódban jeleníti meg.

Koren Edit egyik vásznáról egy tibeti rituális táncos néz ránk, míg Csizmazia Natália egy erdei kiskertbe enged betekintést. A spanyol Casa Batlló különleges épületrészeit Bettenhauser Katrin ecsetvonásai tárják elénk. Egy emberi fog-belső rejtett esztétikáját fedezhetjük fel Fanta Dóra munkájában. Lővey Györgyi Franciaországba kalauzol, Annecy városában tesz sétát. Luksander Margit keze nyomán széltől duzzadó vitorlák dinamikus együttese elevenedik meg. Győr Kármelita templommal ikonikussá vált látképét Prohászka Imre vásznán csodálhatjuk meg, míg Mostar öreg hídjához Vaskovits Ilona visz el minket. A folyó, ami összeköt és elválaszt Borosné Lázár Mária festményén egy csodás walesi tájban tárul elénk.

Koren Edit: Tibeti rituális táncos

Csizmazia Natália: Erdei kiskert

Bettenhauser Katrin: Casa Batlló

Luksander Margit: Vitorlák

Fanta Dóra: Fogmetszet

Lövey Györgyi: Annecy francia városka

Prohászka Imre: Karmeliták

Vaskovits Ilona: Mostari öreg híd

Borosné Lázár Mária: A csodás Wales

 

Az alkotásokat a közönség június 8-ig tekintheti meg.

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×